Adrian Năstase, achitat în dosarul Zambaccian pentru mită, dar condamnat pentru şantaj!

Ultima actualizare:

    Adrian Năstase.
Adrian Năstase.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunţat vineri sentinţa în cazul lui Adrian Năstase, privitor la dosarul Zambaccian.

Fostul premier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, dar a fost achitat pentru luare de mită! Soţia sa, Dana Năstase, a fost şi ea achitată pentru complicitate la luare de mită.

Acesta va avea şansa să conteste senţinta. Irina Jianu, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, este judecată şi ea pentru dare de mită. Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis dosarul în instanţă acum aproape doi ani.DNA-ul susţin că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de prim-ministru Adrian Năstase ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630 de mii de euro.

Suma reprezintă contravaloarea unor bunuri importate din China şi a cheltuielilor aferente acestor importuri, precum şi unele cheltuieli pe care fostul premier le-a efectual la vila lui de la Cornu.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net