Adoptată de o familie din SUA în urmă cu 29 de ani, o româncă își caută mama pe Facebook: ”Visul meu a fost mereu găsirea familiei biologice”

Ultima actualizare:

    Săndina Aurelia vrea să-și cunoască părinții biologici din RomâniaFoto: adevarul.ro
Săndina Aurelia vrea să-și cunoască părinții biologici din RomâniaFoto: adevarul.ro

Trăiește viața perfectă în SUA, unde a fost adoptată în urmă cu 29 de ani, însă vrea să-și cuoască originile. O tânără născută la Călărași își strigă disperarea pe Facebook, în speranța că cineva își va da seama cine îi sunt părinții.

În vârstă de 30 de ani, Săndina Aurelia s-a născut la Călăraşi, iar pe când avea 1 an și o lună a fost adoptată de o familie din America. Acum, femeia îşi caută cu disperare părinţii biologici. Iată ce mesaj a postat tânăra pe pagina de socializare care ajută la reunirea familiilor:

”M-am născut în Călăraşi la data de 2 martie 1990. Numele meu românesc a fost Săndina Aurelia. Nu sunt sigură dacă unul din aceste două nume este şi cel de familie. Am fost adoptată la vârsta de un an şi o lună de minunata mea familie din America, împreună cu fratele meu care recent şi el şi-a găsit familia prin intermediul acestei pagini. Visul meu a fost întotdeauna găsirea familiei biologice şi bineînţeles cunoaşterea trecutului. Nu deţin nici o informaţie despre părinţii mei, deoarece documentele mele de adopţie s-au pierdut într-un incendiu acum câţiva ani. Revin aici cu marea speranţă că şi eu voi reuşi într-un final să-mi găsesc familia biologică. Părinţii mei adoptivi au întâlnit ambii mei părinţi români la adopţia mea din Călăraşi, în aprilie 1991. Ştiu ca am o soră care s-a născut cu un defect congenital, numit popular picior strâmb. Vă rog mult să distribuiţi anunţul meu, poate aşa vom reuşi să ajungem la familia şi rudele mele.” 

Miracole prin intermediul Facebook   

La fel ca ea, mulţi copii adoptaţi în străinătate şi-au găsit familiile prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten children of Romania“, creată de  Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda. În acest mod, aceasta a creat special pagina pentru copiii daţi spre adopţie în anii '90 în străinătate şi care acum îşi caută părinţii naturali, scrie adevarul.ro.   

Statisticile arată că, numai în perioada 1994-1999, peste 10.500 de copii români au ajuns la familii adoptive din străinătate, însă, neoficial, numărul lor este mult mai mare. Pentru străini, România anilor `90 a fost o adevărată piaţă de copii şi multe dintre adopţii s-au făcut fără a fi înregistrate în documentele oficiale. Ajunşi la maturitate, mulţi dintre ei îşi caută părinţii. Cei mai mulţi pornesc la drum cu o fotografie, numele mamei sau al tatălui, numele judeţului sau al localităţii de baştină. Nu ştiu mai nimic despre România şi mulţi dintre ei nu vorbesc limba română. Speranţele lor se îndreaptă către mediul online şi mulţi dintre ei şi-au găsit drumul către origini prin intermediul paginii ”The never forgotten Romanian children”.  

Cine a creat ”The never forgotten Romanian children”

Pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children” este creaţia româncei Ileana Cunniffe Băiescu, de origine din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda de 22 de ani. Ileana are cinci copii şi lucrează la o grădiniţă din Galway. A fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii `90. Şi-a găsit una dintre surori în urmă  cu nouă ani în Anglia, dar familia nu a fost completă.  

164 de cazuri au fost rezolvate

Din ianuarie 2015 şi până în prezent, comunitatea „The never forgotten Romanian children“ a ajuns să numere peste 7.000 de membri. Peste 500 de solicitări au venit pe adresa paginii, din care 300 de la copii adoptaţi în căutarea familiilor din România au apelat la Ileana Cunniffe Băiescu pentru a-şi găsi identitatea, iar 164 de cazuri au fost rezolvate graţie iniţiativei româncei. 200 de cazuri au venit din partea rudelor şi familiilor din România, disperate să-i găsească pe copiii care ajunseseră, prin adopţie, în străinătate. 

Citește și: 

Viorica Dăncilă a explicat motivul pentru care a decis să adopte: "Cel mai important lucru în viață este să crești un copil! "

Uite cum s-a schimbat viaţa Sorinei în America! Fetița de 9 ani este fericită peste Ocean

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net