Adolescentă, ignorată de medicii din Cluj fiindcă vorbea doar maghiara

spitalul_de_copii_din_cluj.jpg

spitalul de copii din cluj
Un doctor de la Spitalul de Copii din Cluj este acuzat de discriminare
foto: Arhiva Personală

O adolescentă de 17 ani din Covasna s-a prezentat la Spitalul de Copii din Cluj pentru a primi asistență medicală. Unul dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului ar fi refuzat să o trateze pe pacientă, pe motiv că vorbea numai limba maghiară, necunoscând limba română.

Acum, președintele Partidului Popular Maghiar (PPM) din Transilvania, Francsali Ernő, vrea să scoată cazul în atenția presei. Acesta a trimis un comunicat de presă în care a făcut publice cele întâmplate și cere începerea unei anchete în aceste circumstanțe. „Protestăm împotriva comportamentului discriminatoriu al doctorului clujean Ioan Dobrescu, care a jignit drepturile lingvistice și demnitatea umană a fetei de 17 ani din Tălișoara, județul Covasna. Fata a fost umilită și i-a fost refuzată îngrijirea medicală, din cauza lipsei cunoașterii limbii române”, se arată în comunicat.

Mai mult, Francsali Ernő a pornit o petiție online ce are ca scop sancționarea faptelor doctorului Ioan Dobrescu, petiție care a fost, deja, semnată de aproximativ 1.000 de persoane. Mai ales că medicul clujean a mai fost acuzat în trecut de luare de mită, fiind trimis în judecată în 2010 și în 2012.Dacă la primul proces acesta a primit o amendă de 1.000 de lei, în anul 2012, Ioan Dobrescu a fost prins în flagrant, în timp ce primea o sumă de bani în schimbul realizării unei intervenții chirurgicale. Dosarul este încă pe rolul instanțelor.

Cu toate acestea, reprezentanții Spitalului de Copii din Cluj neagă informațiile conform cărora tinerei de 17 ani i-ar fi fost refuzată asistența medicală.

Citește ce spun reprezentanții spitalului pe site-ul Adevărul!

 

 

Loading...

Citește și

  • E.coli, fetita din Arges bolnava, sindrom hemolitic uremic, suspiciune boala, Marie Curie

    Alți 13 bebeluşi din Argeș, suspecți de infectare cu bacteria E.coli, au ajuns la Spitalul din Piteşti în cursul nopţii de miercuri spre joi. Ministerul Sănătăţii a trimis o comisie specială, joi dimineaţă, la DSP Argeş pentru a evalua modul în care direcţia a făcut verificări în acest caz.

  • simona botez doina andrei

    Au mers la spital pentru a fi consultate de medici ginecologi şi au fost umilite de aceştia pentru că n-au avut bani să le dea şpagă. Este cazul unor paciente care au îndurat jigniri şi ignoranţă la Spitalul Judeţean Vaslui.

  • Discuţii ca la uşa cortului în sala de consultaţii de la Compartimentul Primiri Urgenţe Bârlad, unde limbajul vulgar al unei paciente a agitat spiritele între ea şi doctoriţa de gardă.

  • fata anorexica saritura

    O tânără de 18 ani din Marea Britanie a atins „performanța ” de a cântări mai puțin de 38 de kilograme. Ați putea spune că nu este singura în această situație, însă ceea ce te va lăsa sigur cu gura căscată este faptul că o îmbrățișare a lăsat-o cu coastele fracturate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1