Admiterea la liceu 2018. Prima repartizare computerizată se face astăzi, la ora 16.00

Ultima actualizare:

    Absolvenţii clasei a VIII-a vor afla astăzi, 9 iulie, în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repartizare computerizatăFOTO: shutterstock
Absolvenţii clasei a VIII-a vor afla astăzi, 9 iulie, în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repartizare computerizatăFOTO: shutterstock

Astăzi, 9 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a vor afla în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repartizare computerizată. Repartizarea computerizată la liceu se face în funcție de medie și de opțiunile candidaților.

Cei peste 150.000 de elevi care au susţinut Evaluarea naţională vor afla astăzi, 9 iulie, la ora 16.00, în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repatizare computerizată organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Rezultatele se vor afișa pe site-ul admitere.edu.ro. De asemenea, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (20%).

Ce urmează după repartizarea computerizată la liceu

Foarte important! Nu plecați în vacanță până nu depuneți dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi, în perioada 10 - 13 iulie. În caz contrar, se pierde locul unde elevul a fost repartizat.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A doua etapă de repartizare computerizată în liceu

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net