Admiterea la liceu 2018. Cum se completează corect fișa de înscriere

Ultima actualizare:

    Repartizarea computerizată se va face la data de 9 iulie, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile făcute pe fişa de înscriere la admiterea la liceu
Repartizarea computerizată se va face la data de 9 iulie, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile făcute pe fişa de înscriere la admiterea la liceu

A trecut Evaluarea națională din 2018, urmează admiterea la liceu. Media de la examen contează în proporție de 80% la media de admitere la liceu, iar restul de 20% va fi media din gimnaziu. Uite cum se completează realist opțiunile pentru liceu dorit!

Primele rezultate la Evaluarea națională au afişate, iar mediile finale, după contestații, vor fi anunţate în 23 iunie până la ora 12.00.

Media de la Evaluarea națională este foarte importantă pentru admiterea la liceu: contează 80% din media de admitere, iar restul de 20% va fi media generală din gimnaziu.

Repartizarea computerizată la liceu 2018

Examenul de Evaluare națională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Repartizarea computerizată se va face la data de 9 iulie, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile făcute pe fişa de înscriere la admiterea la liceu. Pentru liceele din filiera vocaţională - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic - precum şi pentru Liceul Waldorf, specializarea filologie, s-au organizat probe de aptitudini în luna mai.

La Evaluarea națională din 2018 nu s-au înscris sau nu s-au prezentat la probe, circa 65.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. Ei vor continua să studieze în clasa a IX-a, care este obligatorie, și vor fi repartizați la licee mai puțin căutate, în funcție de media din gimnaziu și de opțiunile lor. La fel se va proceda și cu cei care obțin note mai mici de 5.00 la Evaluarea națională.

Părinții au primit din timp broșuri cu toate informațiile utile pentru admiterea la liceu 2018 și au avut ședințe de instruire la școală. În 26 iunie, secretariatele școlilor urmează să completeze fișele de înscriere cu numele și codul școlii, precum și cu datele personale ale absolvenților, cu notele și mediile generale de absolvire și cu cele de la Evaluarea națională. Verificați dacă fișa a fost completată corect!

Mare atenţie, când completaţi fişele de opţiuni pentru admiterea la liceu! Aţi studiat broşura primită la sfârşitul anului şcolar? Aveţi acolo câteva sfaturi excelente de la profesori, dar trebuie să vă consultaţi şi cu dirigintele, înainte de a începe să completaţi lista de opţiuni.

Uite ce paşi aveţi de făcut!

Cântăriţi obiectiv şansele de admitere. Nu alegeţi licee despre care nu v-aţi informat sau unde mediile de admitere sunt mai mari sau mai mici decât ale copilului. Consultaţi-vă cu copilul asupra profilului care i-ar plăcea. Dacă doreşte un profil economic, primele din lista de opţiuni ar putea fi astfel de licee care au clase de profil. Convingeţi-l să aleagă un liceu care să îi placă lui şi să nu ţină cont că acolo nu are prieteni. Îşi va face curând alţii după ce îşi va cunoaşte noii colegi.Dacă nu are o opţiune anume, alegeţi licee unde mediile de admitere din anii trecuţi sunt asemănătoare cu alte copilului dumneavoastră şi unde se poate ajunge cât mai uşor cu mijloacele de transport în comun. Dacă aveţi fetiţă, ţineţi cont că iarna se întunecă de la ora 16.30, transportul în comun circulă anevoios şi este destul de riscant să înveţe la un liceu îndepărtat de casă.Completaţi codurile liceelor pe fişele de admitere. O cifră greşită l-ar putea duce pe copil în cealaltă parte a oraşului, la un liceu despre care nu ştie prea multe.Scrieţi cât mai multe opţiuni pe fişa de înscriere. Chiar şi pentru mediile mari sunt necesare peste 50 de opţiuni.

Cum se fac opțiunile

Profesori cu experiență ne-au explicat de ce trebuie ținut cont la alegerea liceelor pentru care optați. Sunt patru criterii de luat în consideraţie: mediile, ce doreşte copilul, sfatul diriginţilor şi codurile liceelor. Opţiunea trebuie să fie în funcţie de medie. Cu o medie de 9,80 sau 9,50 sunt şanse ca elevul să ajungă unde îşi doreşte. Sunt recomandate în jur de 50 de opţiuni.

Problemele apar când mediile sunt sub 9,00. În acest caz, trebuie să verifice media de intrare din anul trecut la liceul dorit şi să completeze cât mai multe opţiuni. Între 7,50 şi 8,00, recomandarea este să se scrie chiar şi 100 de opţiuni. Atenţie când se trec codurile! Este suficient ca o singură cifră să fie greşită şi copilul se trezeşte la vreo şcoală profesională sau în cealaltă parte a oraşului. Dacă doresc un liceu anume, ar fi bine să treacă toate codurile liceului, ca prime opţiuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net