Admitere la facultate 2015. Înscrierile au loc în perioada 9-18 iulie

Ultima actualizare:

    Admitere la facultate 2015. După bacalaureat, absolvenţii vor avea emoţii la înscreirile la facultateFoto: Click!
Admitere la facultate 2015. După bacalaureat, absolvenţii vor avea emoţii la înscreirile la facultateFoto: Click!

Absolvenţii de liceu nu au scăpat de emoţii! Cei care au trecut cu brio de bacalaureat vor sta din nou cu inima strânsă, căci îi aşteaptă alte examene. Joi încep înscrierile pentru admitere la facultate 2015 la Universitatea Bucureşti.

Vară de foc pentru cei care au luat bacalaureatul! La Universitatea Bucureşti oferta de admitere la facultate 2015 cuprinde mai multe specializări. Elevii care au promovat examenul maturităţii trebuie să ştie că o parte dintre facultăţi îşi vor selecta studenţii în urma unui examen de admitere.

Admitere la facultate 2015. Examenele încep la 16 iulie

Înscrierile la facultăţile din cadrul Universităţii Bucureşti au loc în perioada 9-18 iulie, iar examenele de admitere se susţin în perioada 16-25 iulie. Rezultatele se afişează până pe 28 iulie. La cele mai multe facultăţi ale Universităţii Bucureşti, însă, studenţii sunt declaraţi admişi în funcţie de media de la examenul de maturitate. Mai exact, la majoritatea facultăţilor se intră pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional în care candidaţii explică de ce vor să urmeze cursurile respectivei specializări. Academia de Studii Economice a decis să meargă în continuare pe acest model de înscriere, după ce în 2013 la cele mai multe specializări nu s-au ocupat locurile. Aici, înscrierile se fac în perioada 13 – 17 iulie, iar repartizarea este anunţată pe 22 iulie.

Admitere la facultate 2015. Care sunt facultăţile care organizează examene

Singurele instituţii care organizează examen de admitere sunt Facultatea de Psihologie, specializarea psihologie, Facultatea de Matematică-Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Ştiinţe Politice, Facultatea de Jurnalism, Facultatea de Chimie şi Facultatea de Drept. Oficialii Universităţii susţin că

anul acesta sunt mai puţine locuri la licenţă faţă de anul trecut, însă taxele de şcolarizare şi nici  cele de cămin nu au crescut. Cel mai probabil competiţie va fi ca şi în trecut la Geografie, Limbi Străine şi la Drept. Examen e se organizează şi la facultăţile care nu ţin de Universitatea Bucureşti. Astfel, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a decis să organizeze examen de admitere la aproape toate specializările, iar Politehnica merge 100% pe examen.La SNSPA examenul de admitere constă într-un test grilă cu 30 de întrebări. Acesta va cântări în proporţie de 80% la media de admitere, restul de 20% fiind media de Bac. Testul grilă se susţine la o disciplină la alegere din: Economie, Geografie, Istorie, Limba Română, Limba Engleză sau Democraţie şi Stat de Drept. Cele mai căutate facultăţi sunt Automatica şi Telecomunicaţiile, dar şi Chimia Aplicată şi Ingineria medicală. Examenul de admitere constă în două probe şi se organizează la toate cele 15 facultăţi ale Politehnicii.

Admitere la facultate 2015. Care sunt taxele de înscriere

Cea mai mare taxă de înscriere este de 330 lei la Facultatea de Drept, iar Facultatea de Teologie Ortodoxă, cea de Limbi şi Literaturi Străine şi cea de Psihologie au taxe de înscriere de 250 de lei. La Geografie, taxa de înscriere este de 200 de lei. În rest, taxele variază între 80 şi 150 de lei.

În total, Universitatea din Bucureşti are 4.445 de locuri la buget, la licenţă, cele mai multe fiind alocate facultăţilor de Litere şi Limbi şi Literaturi Străine.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net