Adio, numere buclucaşe! Şoferul riscă dosar penal

Ultima actualizare:

    Poliţiştii români l-au tot oprit pe Răzvan în trafic ca să-i verifice maşinaFoto: facebook
Poliţiştii români l-au tot oprit pe Răzvan în trafic ca să-i verifice maşinaFoto: facebook

A făcut furori cu numerele de înmatriculare anti PSD puse pe Audi. Răzvan, românul care trăieşte în Suedia, a venit acasă şi s-a tot plimbat cu maşina prin mai multe oraşe. Dar ”M..E PSD” nu e un număr legal în România şi dacă le mai foloseşte s-ar putea alege cu dosar penal!

Tupeul românului de a-şi înmatricula autoturismul cu un număr vulgar a făcut înconjurul lumii. Presa străină a scris despre acest lucru, iar liderii PSD s-au arătat de-a dreptul oripilaţi. Nu au stat cu mâinile-n sân, ci au luat măsuri în acest sens. Ministrul de Interne Carmen Dan i-a pus pe subalterni să verifice oficial la omologii din Suedia dacă plăcuţele sunt valabile. Ce răspuns au primit? ”Vă informăm asupra faptului că Poliţia Română poate solicita ca plăcuţele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuţele de înmatriculare comune: RSD059. Plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul naţional şi nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condiţiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, se arată în comunicarea autorităţilor suedeze către cele române. Cu răspunsul în mână, poliţiştii pot opri oricând maşina bucureşteanului întors acasă, mai ales că s-a trimis o circulară către toate inspectoratele judeţene.


    Maşina cu numere anti PSD a fost parcată vineri în faţa Primăriei CraiovaFoto: ziarul de craiova
Maşina cu numere anti PSD a fost parcată vineri în faţa Primăriei CraiovaFoto: ziarul de craiova

Vineri, Răzvan s-a dus la Craiova şi a făcut o adevărată şedinţă foto cu craiovenii veniţi buluc ca să se poze cu plăcuţele buclucaşe, iar un site local a informat că poliţiştii craioveni i-au întocmit deja dosar penal. Informaţia a fost infirmată ieri de oficialii Poliţiei Craiova. Actele şoferului cu pricina au fost într-adevăr verificate de poliţişti craioveni, dar “proprietarul maşinii la care faceţi referire nu a fost nici amendat şi nici nu s-a întocmit pe numele său un dosar de urmărire penală, circulara venind abia a doua zi”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. Oricum, poliţistul care va avea curaj să-l amendeze sau să-i întocmească dosar penal va risca, pentru că indicaţiile din circulară sunt doar recomandări. Şoferul poate oricând să apeleze la justiţie, doarece el apare în toate bazele de date cu ambele numere de înmatriculare.

A dat 650 de euro pe numere

Răzvan este plecat de mulţi ani din ţară, ca să câştige un ban cinstit. Timp de 13 ani a lucrat pe vase de croazieră, după care s-a stabilit în Suedia. Întrebat cum i-a venit ideea să-şi aleagă numere preferenţiale cu  ”M..E PSD”, acesta a spus că totul a fost mai mult o glumă. ”Nu m-am gândit că o să fie numărul ăsta. Mă gândeam la ceva ieşit din comun, că dacă costau aşa de mult, am zis că măcar să merite banii”, a explicat şoferul, care a dat 650 € pe plăcuţa buclucaşă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net