Adio, mall! Aici va fi clădire de birouri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Afacerea cu mall-uri nu rentează deloc. Cel puţin nu în Capitală. Aici au fost deschise, în ultimii ani, zeci de complexuri comerciale, care adăpostesc magazine de fiţe, restaurante şi cinematografe. Concurenţa acerbă a făcut ca City Mall să dea faliment. El se va transforma în clădire de birouri.

S-a deschis în 2005, iar după fix şase ani patronul a tras obloanele. Mall-ul era gol. Nici măcar în wekeend nu erau prea mulţi dornici de distracţie care să-i calce pragul. Aşa se face că în 2010 a intrat în faliment, iar în 2011 a fost scos la vânzare. City Mall, amplasat lângă Cimitirul Bellu, a fost cumpărat cu 17,3 milioane de euro de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care mai deţine imobilul de birouri Tower Center şi Cathedral Plaza.

Iulie 2011- Aşa a arătat City Mall înainte să intre în faliment

simeon stalpnicul png

El are de gând ca imensa clădire, cu două corpuri, să fie transformată în clădire de birouri. Ieri, muncitorii erau la treabă. Lucrau de zor la renovarea şi recompartimentarea ei. În noiembrie 2014 trebuie să fie gata. La cele şase etaje vor fi exclusiv sedii de firme, iar la parter va fi amenajată o galerie comercială de mici dimensiuni, unde Mega Image a deschis deja un magazin în acest an. În cealalată clădire, care se leagă de cea principală printr-un pasaj, va fi amenajată o parcare pe 13 niveluri, cu 882 de locuri de parcare şi spaţii comerciale la parter. Chiriaşii principali sunt Mega Image, Vodafone, Pharma Vision, Billa, Max Bet şi Piraeus Bank, iar chiriile variază între 12 şi 65 euro/mp. Mall-urile Sun Plaza, Plaza Mall şi Cocor au înregistrat anul trecut pierderi totale de 27,5 milioane de euro.

Cel mai bine la capitolul vânzări a stat, în 2012, Băneasa Shopping City, care a terminat anul cu un profit de 38,8 milioane de euro.

În octombrie se deschide Promenada

În timp ce unii dau faliment şi ies de pe piaţa centrelor comerciale, un alt mall se pregăteşte de inaugurare. Vorbim despre Promenada, care va fi deschis în jurul datei de 15 octombrie, între Calea Floreasca şi Şos. Pipera. Construcţia va avea o suprafaţă de 35.000 mp, iar închirierea spaţiilor a început din primăvara anului 2010. Printre chiriaşi se numără Peek&Cloppenburg, Inditex, Billa, Flanco, C&A, Pure Fitness, InterSport, Zara sau H&M. Parcarea va avea o capacitate de 1.300 de locuri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net