Adio, divorţ gratuit la primărie!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când se căsătoresc, bucureştenii plătesc o taxă de timbru de 2 lei, dar atunci când vor să divorţeze suma creşte considerabil. Timp de trei ani, ruperea mariajului la Starea Civilă era gratuită, acum se plăteşte 500 de lei.

Nimic nu mai e gratis. Nici măcar divorţul. Dacă până acum, pentru desfacerea mariajului la primărie nu plăteai nimic, de la 30 mai, Guvernul a impus o taxă. Fiecare cuplu care vrea să se despartă la Starea Civilă plăteşte 500 de lei. Ofiţerii spun că suma este exagerată şi că mulţi au renunţat să mai vină la ei. "Înainte veneau câte 150 de cupluri pe lună ca să divorţeze. Acum, sunt doar 30. Când aud că trebuie să plătească 500 de lei, spun că mai bine se duc la judecătorie, unde dau 35 de lei. La notar costă între 500 şi 1.000 de lei, dar se face şi partajul. Taxa trebuia să fie una modică", crede Sofia Melinte, şeful Stării Civile Sector 6.

Birul pe divorţul administrativ este valabil la toate primăriile de sector şi se plăteşte la Direcţia de Taxe şi Impozite. Desfacerea căsătoriei se face în 30 de zile calendaristice, din momentul în care au depus actele şi bonul prin care dovedesc că au achitat taxa. Ca să se pronunţe divorţul, e nevoie ca ambii soţi să se prezinte la Starea Civilă. Dacă vine doar unul dintre ei, atunci mariajul nu se rupe. La primărie se despart doar partenerii care nu au copii şi o fac pe cale amiabilă.

Ei s-au despărţit tot acolo unde au spus «da»

Gabriela Cristea (38 de ani) şi Marcel Toader (50 de ani) au depus actele de divorţ la Primăria sectorului 1 pe 13 mai, iar pe 13 iunie a fost declarat divorţul. Aceştia au convenit să se despartă oficial cu aproximativ două săptămâni înainte de introducerea taxei, aşa că au scăpat ieftin: au plătit doar 2 lei, taxa de timbru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net