Adio căsătorii între gay! Românii vor ieși la vot

gay.jpg

casatorii, gay, referendum
Dacă românii vor vota masiv, homosexualii nu își vor putea oficializa relațiile în țara noastră
Citeste tot despre: 

Românii vor ieși la referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie în Constituţie. Aleșii consideră că este o urgenţă ca în țara noastră să fie clar stabilit că familia este formată doar din bărbat şi femeie.

Votul ar putea fi organizat pe 10  sau pe 17 iunie, dar până atunci președintele țării Klaus Iohannis trebuie să promulge legea modificată de Senat.

„Le-am spus şi colegilor mei: haideţi să nu ne grăbim, când o să vedem legea promulgată şi publicată, atunci putem să facem calendarul”, a declarat Liviu Dragnea referitor la data exactă a referendumului, care își propune să schimbe articolul 48 din Constituție.

Familia va fi definită drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi nu dintre soţi cum este în prezent. În felul acesta va fi exclusă căsătoria între persoane de același sex.

Ca să fie validat, la urne trebuie să se prezinte peste 6 milioane de alegători.

Ce spune comunitatea LGBT

Reprezentanții Asociaţiei Accept, care apără interesele comunității LGBT, se declară însă îngrijorată de faptul că se readuce în dezbatere propunerea de redefinire a familiei în Constituţie.

Ba chiar spun că organizarea unui referendum în anul centenarului Marii Uniri va învrăjbi şi diviza populaţia şi îi va împărţi pe români în oameni buni şi oameni răi, în familii aşa-zis tradiţionale şi familii inferioare, altele decât cele bazate pe căsătorie.

”Vorbim despre peste 10% din familiile din România, care a fi scoase din sfera protecţiei constituţionale de un referendum costisitor şi inutil din punct de vedere juridic. Cheltuielile aferente unui referendum constituţional reprezintă o risipă de fonduri, necesare în domeniul sănătăţii sau educaţiei din România. Senatul României trebuie să decidă care este oportunitatea organizării unui asemenea referendum şi încurajăm senatorii să voteze împotriva divizării societăţii şi împotriva stigmatizării comunităţii LGBTI într-o campanie plină de ură şi homofobie sponsorizată de autorităţile statului”, spun cei de la Accept.

 

Loading...