Adeverința de vaccinare. Ține loc de test PCR pentru a pleca în străinătate? Explicația medicului Valeriu Gheorghiță

Ultima actualizare:

    Adeverința de vaccinare este eliberată fiecărei persoane care se imunizează împotriva Covid-19
Adeverința de vaccinare este eliberată fiecărei persoane care se imunizează împotriva Covid-19

Medicul Valeriu Gheorghiţă, cel care coordonează campania naţională de vaccinare anti-Covid, a vorbit despre semnificația documentului pe care îl primeşte fiecare persoană care este imunizată. Acesta spune că hârtia nu are termen de valabilitate şi nu arată cât ţine imunitatea. Dar, este posibil să ne ajute să intrăm în diferite state fără a mai fi nevoie de test PCR negativ.

„Pe adeverinţa de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării acelui lot de vaccin. Această adeverinţă nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverinţă atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieţii, a fost vaccinată împotriva Covid-19 cu un anumit tip de vaccin şi precizează data, tipul, lotul vaccinului. Nu arată cât ţine imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3.

Întrebat dacă documentul eliberat fiecărei persoane care a fost vaccinată poate fi folosit pentru intrarea în alte ţări, medicul a răspuns că este prematur să precizeze dacă acesta este suficient.

„Plecând şi făcând o analogie cu rezultatul testelor de tip PCR, este foarte importat ca acel document să fie valid în ţara care a fost emis. Deci, din acest punct de vedere, dacă documentul este valid în ţara care emite, ar trebui să fie recunoscut şi în alte ţări, în cazul în care se va solicita fie un test negativ, fie dovada vaccinării, în orice moment în care am putea călători în anumite ţări care pot impune acest lucru”, a afirmat medicul.

El a menţionat că fiecare persoană imunizată este trecută în Registrul Naţional al Vaccinărilor.

Adeverința de vaccinare ar putea ține locul pașaportului Covid

De altfel, adeverița de vaccinare ar putea ține locul pașaportului Covid, pe care Suedia și Danemarca vor să-l introducă pentru a facilita libertatea de mișcare. În plus, lanţul hotelier german Allsun le va cere clienţilor să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului, a anunţat proprietarul Alltours, potrivit Reuters, conform news.ro.

Noua regulă pentru cele 35 de hoteluri Allsun, aflate pe insula Mallorca, pe Insulele Canare şi în Grecia, va intra, probabil, în vigoare la 31 octombrie, în funcţie de progresul campaniei de vaccinare din Germania. Iar exemplul ar putea fi preluat și de alți proprietari din industia hotelieră.

Citește și: 

Adeverința de vaccinare anti-Covid. Ce trebuie să știm despre acest document

Când se pot vaccina anti Covid-19 cei care s-au infectat și au primit plasmă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net