regele mihai bolnav de cancer

Ultima actualizare:

    Regele Mihai I al României este bolnav de cancer
Regele Mihai I al României este bolnav de cancer

La începutul acestui an, mai multe voci au susținut că Regele Mihai I al României ar fi murit, iar Casa Regală ar ține secret acest lucru. Presupunerile porneau de la absența din spațiul public a Majestății Sale. În 2015, Casa Regală a României a fost reprezentată mai mult de Principesa Margareta și soțul acesteia, Principele Radu. Miercuri, 2 martie, Regele Mihai a transmis că se retrage din viața publică, după ce a primit vestea că este bolnav de cancer.

Principesa Margareta a fost acuzată chiar că ar fi înregistrat la sfârșitul anului trecut, în TVR, mesajul care ar urma să fie prezentat la moartea Regelui.

Toate aceste zvonuri ascundeau, în fapt, realitatea tristă a suferinței Regelui Mihai, bolnav de cancer. Majestatea Sa a fost diagnosticat, așa cum a anunțat miercuri, 2 martie, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, în numele Consiliului Regal, cu leucemie cronică și operat de carcinom epidermoid metastazant.

Iată cele mai importante momente din 2015, care au pus sub semnul întrebării starea de sănătate a Regelui Mihai și au alimentat zvonurile dispariției Majestății Sale.

1 august 2015. Excluderea Principelui Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală", anunța secretariatul Casei Regale într-un comunicat. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României, în condițiile în care Prințul Nicolae era al treilea moștenitor al tronului, după Principesa Margareta și Principesa Elena (mama sa).

Jurnalista Roxana Iordache, fost membru al Consiliului Regal alături de Alexandru Paleologu, Octavian Paler, Doina Cornea, Eleodor Focsăneanu și alții, a scris însă, la câteva luni după comunicarea acestei decizii, că Regele nu mai ia nici o hotărâre, iar toate actele și mesajele sale sunt, de fapt, realizate de alții. Chiar actul de excludere din Familia Regală a Principelui Nicolae nu ar fi semnat de Rege, a susținut Roxana Iordache.

25 octombrie. Regele Mihai, sărbătorit în lipsă la împlinirea a 94 de ani

Casa Regala a României a sărbătorit împlinirea vârstei de 94 de ani a Regelui Mihai I, însă în absenţa acestuia. La momentul respectiv a fost invocată starea de sănătate a Reginei Ana. Principesa Moştenitoare Margareta a făcut public un mesaj video, precizând că tatăl său şi-a dorit să fie în această zi aniversară în mijlocul societăţii româneşti, dar starea de slăbiciune şi suferinţă a Reginei Ana l-a împiedicat.

"Familia Regală şi întreaga societate sărbătorim astăzi pe tatăl meu, Regele Mihai, la vârsta de 94 de ani. Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viaţă cu statura unui om de Stat adevărat: calm, brav, bun şi drept. Când a fost vorba despre legământul său şi despre principii, Regele a ştiut să fie ferm, uneori necruţător. Tatăl meu m-a învăţat, în calitate de succesor, să trăiesc la înălţimea valorilor şi credinţei sale. Regele a dorit să fie astăzi în mijlocul societăţii româneşti, să deschidă porţile Palatului Elisabeta, să reverse iubirea şi binecuvântarea lui către noi toţi. Nu a putut să o facă, fiindcă mama mea se află într-o stare de slăbiciune şi suferinţă. Să ne rugăm cu toţii pentru Regina noastră şi să urăm Regelui, la aniversarea a 94 de ani, la mulţi ani cu sănătate!", a fost  mesajul transmis de Principesa Margareta, citat de Mediafax.

8 noiembrie 2015. Mesajul transmis protestatarilor din București

La împlinirea a 70 de ani de la întoarcerea armelor și trecerea de partea Aliaților, Regele Mihai a transmis un mesaj, prin intermediul biroului său de presă, românilor care au ieșit în stradă cerând schimbarea clasei politice în urma tragediei din clubul Colectiv. Printre rânduri se poate citi tristețea suveranului.

"Români, Când am întors ţara de partea Aliaţilor, pentru salvarea existenţei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeaşi vârstă o aveau şi cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piaţa Palatului Regal, pentru a-şi apăra libertatea. Aceeaşi vârstă o au şi cei ce au ieşit în stradă, în aceste zile. Un lucru pe care l-am învăţat în tinereţe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât duşmanii. Alt lucru învăţat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur. Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un «mâine». Ţara îşi redobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe", a transmis Regele Mihai I.

Crăciun 2015 și Anul Nou 2016. Regele Mihai și Regina Ana nu petrec sărbătorile la Castelul Săvârșin, ca de obicei

Majestățile Lor au petrecut Crăciunul și trecerea în noul an departe de țară, la reședința lor privată din Elveția. La slujba tradițională din a treia zi de Crăciun, de la biserica ortodoxă din Săvârșin, au participat, din partea Familiei Regale, Principesa Margareta și Principele Radu. Aceștia au transmis mesajul întregii comunități din Sâvârșin urările de la mulți ani ale Majestăților Lor Săvârșin în acest final de an dar, după cum se vede din fotografii, Regina Ana se simte mai bine și va sta, de sărbători, alături de Regele Mihai, în atmosfera tihnită a reședinței lor private din Elveția.

30 decembrie 2015. Principesa Margareta este acuzată că a înregistrat mesajul pentru decesul Regelui

În ultimele zile ale anului 2015 a izbucnit scandalul presupusei înregistrări realizate de Principesa Margareta. "Principesa Margareta a înregistrat în TVR mesajul video care urmează să fie prezentat la moartea Regelui Mihai", a declarat jurnalistul Andrei Badin. Ziaristul, care timp de peste un deceniu a fost singurul jurnalist acreditat la Casa Regală, a precizat că scandalul care a ajuns acum public își are originea în anii 1992-1994 și a culminat cu intrarea în Familia Regală a lui Radu Duda.

Regele Mihai I al României, alături de Principesa Margareta și de Principele Duda
Regele Mihai I al României, alături de Principesa Margareta și de Principele Duda

Ianuarie 2016. Principesa Margareta își vizitează părinții în Elveția

Pe blogul Casei Regale este anunțată vizita Principesei Margareta în Elveția. ”De miercuri, 20 ianuarie, până luni, 25 ianuarie 2016, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu se află într-o vizită cu caracter privat în Elveția. Altețele Lor Regale au dorit să fie pentru câteva zile alături de Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana, care nu au putut petrece sărbătoarea Crăciunului la Castelul Săvârșin.Duminică, 24 ianuarie, însoțiți de membri ai personalului Casei Majestății Sale, precum și de prieteni de familie și de cunoștințe apropiate, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit pe Majestatea Sa Regele la început de an. Reședința din Elveția a Majestăților Lor a devenit, pentru câteva momente, neîncăpătoare.Aflată pentru câteva zile la o clinică pentru teste medicale, Regina Ana a fost vizitată de Principesa Moștenitoare. Majestatea Sa a citit noutățile pe iPad.”

Cea mai recentă imagine cu Familia Regală, de la reședința privată din Elveția
Cea mai recentă imagine cu Familia Regală, de la reședința privată din Elveția

2 martie. Regele Mihai I al României anunță retragerea din viața publică

Regele Mihai a ţinut să precizeze, prin intermediul Consiliului Regal: "În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani dela fondarea dinastiei şi a statului român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei."

Declaraţia a fost citită de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, în numele Consiliului Regal, reunit în zilele de 1-2 martie 2016, la Aubonne și Morges, Elveția.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net