Acuzații de malpraxis la Reșița! O tânără a murit la câteva ore după cezariană

medic-speriat.jpg

Medic speriat
Un medic din Reșița este anchetat pentru malpraxis
foto: arhivă Click!

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița după ce o tânără de 32 de ani a murit la 6 ore de la operația de cezariană. Pacienta a ajuns cu febră, tuse și imposibilitatea de a respita urgențe, marți, 26 martie. Familia spune că până sâmbătă,30 martie, când i s-a făcut cezariană și a putut fi salvat copilul nu a văzut-o nici un alt doctor, decât cei de la Ginecologie.

La Poliția din Reșița a fost depusă o plângere penală și se fac în acest caz cercetări pentru ucidere din culpă iar vizat este medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeia de 32 de ani pe întreaga perioadă a sarcinii. Acesta spune că este nevinovat.

„Pot să vă spun doar că sunt nevinovat și am făcut tot ce am putut pentru acest caz. Inclusiv m-am consultat cu colegii mei de la Pneumologie și de la Infecțioase. (...)Am făcut tot ce am putut și tot ce s-a putut face. Sunt toate în foaia de observație și o să iasă adevărul la iveală, așa cum este el, inclusiv implicarea mea totală în acest caz”.a declarat Mircea Achim, medic ginecolog, pentru Digi24.

Medicii au reușit să salveze băiețelul pe care femeia îl purta în pântec. Tânăra amaă a mai apucat doar să își vadă pruncul.

În spital a fost deschisă o anchetă internă. În funcție de concluzii va fi sesizat și Colegiul Medicilor.

 

Loading...

Citește și

  • Spitalul de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi

    Un nou caz de malpraxis cutremură lumea medicală . Un bărbat de 81 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi după o serie de greşeli medicale. La începutul lunii ianuarie omul a fost internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă”. A murit o lună mai târziu de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. Cazul a ajuns și la poliţie care face cercetări pentru omor din culpă.

  • Spitalul Judetean Timisoara

    Un nou scandal zguduie lumea medicală românească. De această dată vine de la Spitalul Județean Timișoara. Un pacient a murit la 10 zile după ce a fost operat de un voluntar. Familia pacientului a descoperit că acesta nu a fost operat de către medicul specialist care figura în acte ci de unul care avea contract de voluntariat.

  • Spitalul ”Sântul Spiridon” din Iași

    Un caz tras parcă la indigo, la Spitalul Sfântul Spiridon” din Iași a ieșit la iveală după ce ziarul Click! a publicat povestea lui Iosif Petraru, pacientul de 81 de ani care s-a internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă” și a murit, după o lună de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. De această dată, un bărbat de 78 de ani a ajuns la urgențe cu fractură de femur și a murit după o lună și jumătate, pe 4 februarie 2019, cu escară de grad 4 și șoc septic.

  • Medicul Traian Ursu, acuzat de malpraxis, va plăti daune de doar 200.000 euro şi va efectua doar nouă luni închisoare cu suspendare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1