Acuză medicii că au tratat-o pentru o tumoare inexistentă

6_1.jpg

Silvia Grădinaru îşi caută dreptatea în instanţă

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

O poveste de viaţă demnă de un film! O femeie de 66 de ani din Slatina spune că a avut enorm de suferit după ce ar fi fost tratată pentru o tumoare pe care n-o avea! Ea cere medicilor despăgubiri morale de 150.000 de euro.

Silvia Grădinaru a fost diagnosticată în 1998 cu cancer la sân, însă a fost operată şi lucrurile au decurs bine până în ianurie 2014, când a simţit o durere suspectă în umărul drept. S-a adresat medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde era în evidenţa secţiei de Oncologie. În urma investigaţiilor i s-ar fi transmis, spune femeia, că cel mai probabil cancerul a recidivat, şi că ar trebui să înceapă tratamentul. A consultat şi medici din Bucureşti, dar până la urmă a ajuns la Craiova.

”Acolo nu mi-a făcut nici o investigaţie. A zis că să stau afară pe hol, să vadă CT-ul (n.r. - investigaţia realizată la Slatina), nu ştiu la ce s-a uitat, a chemat fata de la Radioterapie să mă ştanţeze şi de luni a şi început radioterapia. Am făcut zece şedinţe. Din mai am început citostaticele. Am făcut şase serii. Mi-a căzut părul din nou, o stare foarte proastă după citostatice“, a relatat femeia. 

6_2-doar-poza-de-sus-2-coloane.jpg

Aşa arăta rana pe umărul femeii

Din august 2014 a început să nu-şi mai simtă mâna dreaptă. Când i s-au prescris alte şedinţe de radioterapie, femeia a refuzat şi a plecat în Spania, la unul dintre copiii săi, de aici începând noi investigaţii şi tratamente. Medicii spanioli au stabilit că românca nu avea cancer în zona omoplatului, aşa cum spuseseră medicii români. Cu toate astea, urmările radioterapiei pentru tumora inexistentă au apărut, inclusiv prin prezenţa unor răni. În lunile care au urmat s-a instalat necroza, o “arsură“ în zona omoplatului drept, tratată în Spania inclusiv de către dermatologi.

Întoarsă în ţară, în 2016, Silvia Grădinaru a depus plângere penală împotriva celor trei medici (medicul oncolg Mihaela Boştină, medicul radiolog de la SJU Slatina Cristina Vodiţă şi medicul radiolog din cadrul SJU Craiova) care, consideră pacienta, ar fi evaluat greşit problema sa de sănătate. Pacienta cere 150.000 euro daune morale.

Cere 150.000 de euro daune morale

“Lucrurile sunt foarte complicate în oncologie, nu e aşa, 1 şi cu 1 fac doi. A fost investigată şi răsinvestigată, tocmai pentru că nu e simplu să spui: da, ai sau n-ai cancer. N-a vrut nimeni să-i facă rău, tratamentele sunt cu două tăişuri de multe ori“, a comentat pentru adevarul.ro dr. Cristina Vodiţă. O poziţie similară a exprimat şi dr. Boştină. “Noi zic că ne-am făcut datoria, aşa am considerat la momentul respectiv, n-am neglijat nici un moment situaţia doamnei“, a răspuns dr. Boştină. 

În urma plângerii penale, prima expertiză medico-legală realizată la institutul de Medicină Legală Craiova şi transmisă Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt menţionează, printre altele, că “Tratamentul oncologic efectuat din februarie 2014 şi până în septembrie 2014 nu era necesar“.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5