Acuză că i-a fost distrusă livada cu un erbicid împrăștiat cu avionul

Ultima actualizare:

    Irina Florea arată că pomii din livadă n-au mai înflorit
Irina Florea arată că pomii din livadă n-au mai înflorit

Fluieră a pagubă! Irina Florea e administratorul unei ferme pomicole, situată în Damienești (Bacău), pe care a înființat-o anul trecut, cu peste 5,1 milioane de lei, bani europeni.

Florea acuză că plantația de 10 hectare, 6,55 hectare de cireș și 3,28 hectare de păr, a fost compromisă, din imprudența vecinului de fermă, care deține o suprafață cu cereale. În toamna anului trecut, societatea AICBAC, condusă de Răzvan Horoi, fiul unui influent om de faceri din Bacău, a împrăștiat din avion un erbicid foarte puternic, scrie adevarul.ro. Produsul Taifun 360 SL, care conține ca substanță activă Glifosadul, e un erbicid sistemic total interzis în Uniunea Europeană. În primăvara lui 2019, când pomii din jur înfloreau, livada de cireș și păr nu dădea nici un semn de viață.

“Specialistul a luat probe și le-a trimis la mai multe laboratoare, unde s-a constatat că e vorba de Glifosad. Am anunțat Primăria Damienești și am depus o plângere la IPJ Bacău”, explică Irina Florea pentru adevarul.ro.

O comisie de specialiști a admis, printr-un proces verbal, gradul de afectare al livezii, din cauza erbicidului. Irina Florea susține că a luat legătura și cu administratorul care a împrăștiat erbicidul.

“Când i-am transmis că prejudiciul e de fapt valoarea proiectului pe fonduri europene, nu a mai reacționat în nici un fel”, adaugă femeia de afaceri. Răzvan Horoi, patronul firmei care a dispersat accidental Glofosaul și în livada vecină terenului său, a refuzat să comenteze.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net