Acum este cel mai bun moment să-ţi iei bilet de avion

Ianuarie şi februarie sunt lunile în care găseşti cele mai ieftine bilete de avion din tot anul. Teoretic, s-a terminat sezonul concediilor, tocmai am încheiat vacanţa de sărbători, afară este frig şi urât, iar oamenii nu prea mai călătoresc. Este motivul pentru care majoritatea companiilor aeriene au reduceri de până la 60%.

Dacă ţi-ai propus să vezi un oraş nou, să-ţi bei cafeaua pe o terasă din Atena, să zicem, poţi găsi bilet de avion cu 30-35 de euro. Biletele spre Milano, Viena şi Londra pornesc de la 20 de euro, spre Budapesta de la 26 de euro, iar spre Berlin de la 33 de euro. Specialiştii au pentru tine câteva trucuri pentru a călători ieftin tot timpul anului.

  • Dacă visezi la o destinaţie anume, fii flexibil cu data de plecare şi stai la pândă pe site-urile companiilor aeriene.  
  • Dacă nu ai o destinaţie în minte, doar o anumită perioadă în care preferi concediul, vânează anunţurile companiilor low cost şi fii pe fază, spontan, pregătit cu banii. Mai sunt promoţii de genul „doar azi ai două bilete la preţ de unul” spre o anumită destinaţie. Înscrie-te la newsletterele companiilor aeriene ca să primeşti informaţii despre promoţii. 
  • Zborurile programate foarte de dimineaţă sau noaptea au şi ele un cost mai mic.
  • Călătoreşte în timpul săptămânii. Potrivit unor studii, miercurea ar fi ziua în care sunt disponibile cele mai multe şi mai ieftine locuri în avion, în timp ce vinerea şi duminica sunt cele mai scumpe locuri. Marţea, joia şi sâmbăta sunt alte zile în care poţi zbura ieftin.
  • Regula celor trei zile. Ca să obții un preț minim la biletele de avion, e bine să stai la destinație cel puțin 3 zile sau o sâmbătă noaptea.
  • Avantaj Ia tarif dus-întors. Sunt, de regulă, mai mici decât tarifele pentru zborurile doar dus.
  • Nu te feri să faci escale şi chiar să-ţi cumperi biletul de avion pe bucăţi. De asemenea, poţi să aterizezi pe aeroporturi mai îndepărtate de oraş sau chiar să alegi să zbori spre alt oraş apropiat, de unde să iei alt mijloc de transport (trenul, autobuzul). 
  • Atunci când găseşti un preţ bun, nu mai sta pe gânduri şi cumpără-l. Preţurile se modifică de la zi la zi, chiar de la oră la oră.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1