Acum ai cei mai buni instructori de sport la un click distanță

Ultima actualizare:
Florin iubește sportul de când avea doar 4 anișori. A câștigat numeroase titluri de campion în gimnastică artistică și este instructor de sport de mai bine de zece ani
Florin iubește sportul de când avea doar 4 anișori. A câștigat numeroase titluri de campion în gimnastică artistică și este instructor de sport de mai bine de zece ani

Pentru mulți starea de urgență actuală cauzată de pandemia cu coronavirus reprezintă un concediu numai bun pentru leneveală. Instructorii de sport, însă, atrag atenția. Dacă suntem „arestați” la domiciliu și ni s-a redus mult activitatea, avem nevoie de mișcare acum mai mult ca niciodată. Și nu avem nici o scuză că nu putem face sport: cei mai mulți dintre antrenori și-au adaptat antrenamentele pentru a le transmite online, pe internet.

Izbucnirea pandemiei de coronavirus, care a determinat și România să declare stare de urgență și să intre în carantină, a lovit puternic în multe profesii, care s-au trezit în perioada aceasta în șomaj, peste noapte. Alături de cei care lucrează în industria horeca (hoteluri, restaurante și cafenele), instructorii de sport sunt și ei foarte afectați de criza națională actuală, cei mai mulți dintre ei rămânând în perioada aceasta fără venituri. Așa că au fost nevoiți să se mobilizeze foarte repede și au mutat activitatea în mediul online, pe internet. Click! a contactat câțiva astfel de instructori și vă prezintă oferta lor.

Nadejda Mitescu, instructor Masterclass: «Cu cât stai mai mult, cu atât vei fi mai slab fizic – muscular, cardiovascular și imunitar!»

Alexandra Georgiadis este instructor de aerobic, spinning, pilates și nu numai. S-a orientat repede să-și desfășoare orele de sport online și folosește pentru asta aplicația Zoom
Alexandra Georgiadis este instructor de aerobic, spinning, pilates și nu numai. S-a orientat repede să-și desfășoare orele de sport online și folosește pentru asta aplicația Zoom

Nadejda Mitescu, prezentator internațional de aeroibic și master trainer la Asociația Internațională Masterclass, este unul dintre primii antrenori de sport care a găsit o soluție pentru a-și continua activitatea și după instaurarea stării de urgență din cauza pandemiei cu coronavirus. Nadejda, care are propriul studio de sport, Masterclass , și-a mutat din 17 martie activitatea pe internet. „Am început să ținem clase online imediat cum s-a dat anunțul să se închidă sălile. Clasele online sunt o variantă foarte bună în acest timp, întrucât mișcarea este hrana mușchiului. Cu cât stai mai mult, cu atât vei fi mai slab fizic – muscular, cardiovascular și imunitar! În plus, mișcarea este esențială pentru funcționarea rinichilor și se știe că energia rinichilor este suportul fizic general”, este de părere instructoarea.

Pentru că estimează că sălile vor fi închise până la jumătatea lunii mai, și-a făcut un program bine pus la punct și ține ore de sport zi de zi, de acasă, din sufragerie, ore pe care le difuzează în direct, pe o platformă de video conferințe online. Detaliile despre toate aceste antrenamente se găsesc pe contul ei personal de facebook. Timp de două săptămâni ședințele au fost la liber, apoi contracost, dar și așa cei de acasă nu au de ce se plânge, tarifele sunt mult mai avantajoase decât dacă plătești un abonament la sală.

«Antrenamentul cel mai eficient în această perioadă, chiar dacă unora nu le place, este cel cardiovascular, care te consumă mult»

După ce s-a despărțit de câștigătorul de la „Vocea României”, Mihai Chițu, Ioana și-a reluat activitatea sportivă și este instructor la unul dintre cele mai cunoscute cluburi
După ce s-a despărțit de câștigătorul de la „Vocea României”, Mihai Chițu, Ioana și-a reluat activitatea sportivă și este instructor la unul dintre cele mai cunoscute cluburi

„Am adaptat antrenamentele din cauza spațiului restrâns și a lipsei de accesorii, pentru că nu toată lumea are gantere, benzi, steper sau bosu acasă. Nici eu nu le am pe toate, mi-am adus de la sală două gantere mai mici, pentru că aveam doar de 4 kg. Dar se pot improviza gantere din sticle cu apă, pachete de orez, borcane cu gem etc. În ceea ce privește programul, încerc să variez pe cât posibil tipul de clasă între zumba, combat, funcțional, 20-20-20 sau clase simpl, dance. Antrenamentul cel mai eficient în această perioadă, chiar dacă unora nu le place, este cel cardiovascular, adica cel care te consumă mult, întrucât stând doar în casă avem neapărată nevoie de antrenament cardio, cardio tonifiere pentru a activa rinichii, sistemul cardiovascular, cât și funcțiile vitale care în măsura în care nu te miști slăbesc”, adaugă Nadejda.

Când faci sport, vindecarea apare mult mai repede. Uite un fragment dintr-un antrenament online cu Nadejda

„Nu ascultați de cei care spun că dacă ai febră trebuie să stai în pat, chiar dacă sunt medici Orice sportiv poate confirma asta: cu cât te miști mai mult și faci efort, cu atât febra dispare, după un singur antrenament, iar vindecarea apare cu atât mai repede! Acesta este adevărul!”, a mai spus antrenoarea.

Lista cu încurajările

Urmăează și încurajările. Nadejda știe pe ce „butoane” să apese cu „elevii” săi, pentru a-i motiva să-și depășească limitele proprii:

  • „Toată lumea trebuie să înceapă să facă mișcare! Asta te va ține! Și cei care până acum nu au făcut nimic să înceapă acum. Faceți ce puteți din ce se arată. Important este să vă mișcați. Ora de aerobic este concepută astfel încât să fie continuă, deci trebuie să mișcați o oră. Pe măsură ce vă veți mișca, veți constata că veți prinde mai ușor mișcările, veți avea o ușurință în mișcare, vă veți gestiona propriul corp mai bine, vă veți duce mâinile și picioarele acolo unde vreți, nu pe unde se nimerește.”
  • „Fiecare trebuie să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să-și ridice nivelul, în funcție de instructor, și asta se poate face doar participând și făcând ceea ce poți, pâna atingi exemplul. Doar un astfel de mod de lucru aduce cu sine un progres. Mulți nu știu că nu au cum să rămână la același nivel la care au început. Orice efort cât de mic va fi răsplătit! Fiecare clasă este un antrenament, iar caracteristica antrenamentului este să te stimuleze în diverse moduri, ca prin adaptarea la efort nivelul și calitățile motrice să se îmbunătățească.”
  • „Nimeni nu rămâne la fel. Ori devii mai bun, ori decazi și orice îmbunătățire se face cu efort, cât de mic, nu cu stat. Dormind sau stând pe canapea nu a obținut nimeni o formă fizică și nici ceva în viață. Încă ceva, foarte important: avem calități motrice cu care nu ne naștem, ci le dobândim pe traseul vieții, în funcție de ceea ce facem de când ne naștem până în prezent.”
  • „Cei care încep să facă sport abia acum nu trebuie să-și facă probleme, să se blameze sau să se autoevalueze crezând că nu sunt capabili. Veți fi capabili cu siguranță, în circa 6-8 luni (depinde de nivelul de start) să lucrați cot la cot cu cei care vin la sală de doi ani.”
  • „Este timpul să fiți conștienți de necesitatea efortului fizic și de efectele lui asupra psihicului, căci primul și cel mai important efect este cel psihic: ai altă eficiență în muncă după ce faci mișcare. Cei care fac sport sunt cel puțin de trei ori mai eficienți, mai organizați, mai curați, mai veseli, mai optimiști, mai încrezători, mai prezenți. Nu degeaba se zice «Mens sana in corpore sano» («O minte sănătoasă, într-un corp sănătos», n.r.). Este greu de gestionat o situație grea atunci când fizic ești slăbit! Țineți minte asta: când fizicul este slab, și mintea este slabă!”

Ioana Chițu: instructor WorldClass: «La îndemnul clientelor, am luat decizia de a crea un grup virtual, pentru a menține o viață sănătoasă»

Nadejda Mitescu este renumită pentru antrenamentele sale vesele și nonconformiste
Nadejda Mitescu este renumită pentru antrenamentele sale vesele și nonconformiste

Ioana Chițu, instructor angajat la WorldClass, așteaptă cu sufletul la gură decizia angajatorilor săi. Până una-alta, toate sălile din acest lanț sunt și ele închise. Așa că și ea s-a văzut nevoită să mute antrenamentele online, din două motive: ca să nu-și piardă forma fizică și să nu-și piardă nici clientele. „Totul a avansat foarte repede și nimeni nu a anticipat apariția unei pandemii de asemenea anvergură, de aceea încă se discută cum pot ajuta colaboratorii, pentru a depăși situația cu bine”, povestește Ioana, despre situația de la WorldClass. „La îndemnul clientelor, pentru a continua clasele în sistem online, am luat decizia de a crea un grup virtual, pentru a menține o viață sănătoasă, chiar dacă stăm acasă. Ideea a fost simplă... Nu trebuie să ne plafonăm, ci să rămânem puternici și inventivi prin mișcare și voie bună, până se termină această situație neplacută. Eu sunt doar un exemplu, cu programul «Move&Be free by Ioana», prin care am ales să ajut, dar lumea poate să improvizeze prin metode inedite chiar în interiorul locuinței, înlocuind exercițiile obișnuite de la sală cu altele, care merg executate acasă”, este de părere Ioana.

De asemenea, și Ioana este de părere că în această perioadă și cei care nu făceau sport ar trebui să se gândească serios să înceapă o activitate fizică. Zi de zi, Ioana susține antrenamente la ea acasă și le transmite în direct pe pagina sa de facebook: „Din cauza lipsei de ocupație, pentru că în această perioadă mulți oameni nu mai pot face multe dintre lucrurile pe care le făceau înainte de a se decreta stare de urgență, trebuie să inventeze noi moduri de a petrece timpul. Iar statul degeaba trebuie înlocuit cu o viață plină de mișscare și zâmbete”.

Alexandra Georgiadis, pilates cu coada de mătură

Nadejda Mitescu este și instructor de sport, dar și profesor formator pentru cei care doresc să urmeze aceeași profesie
Nadejda Mitescu este și instructor de sport, dar și profesor formator pentru cei care doresc să urmeze aceeași profesie

Alexandra Georgiadis, instructor la Alexandreea Fitness and SPA, organizează mai multe tipuri de antrenamente online și are clase chiar și pentru persoanele aflate la a doua sau a treia tinerețe. „Începem răsfățul de acasă! Senior Program 10.00-11.00. Nu poți controla vârsta cronologică, însă vârsta biologică depinde doar de tine, de stilul de viață pe care îl ai. Alege să ai un stil de viața sănătos și activ acasă la tine, chiar în situația actuală!”, anunța Alexandra pe pagina sa de facebook, acolo unde transmite o parte din antrenamente. Într-o altă zi și-a invitat abonații la contul de facebook să participe la o oră de pilates unde e nevoie ca instrument de lucru de coada unei mături. Tot ea, atrage atenția: cei care fac sport acasă trebuie să fei cu mare băgare de seamă la indicațiile instructorilor, chiar dacă aceștia nu sunt lângă ei ci pe ecranul de la computer sau în clipuri pe care le urmpresc la televizor. „Prin participarea la acest eveniment îți asumi propria răspundere asupra execuției exercițiilor și asupra stării de sănătate. Pregătește-ți o saltea, un prosop, haine confortabile și asigură-te că ai spațiul necesar în jurul tău, pentru a te putea mișca fără probleme”, a mai scris ea.

Florin Neby cere ajutorul clienților


    Florin iubește sportul de când avea doar 4 anișori. A câștigat numeroase titluri de campion în gimnastică artistică și este instructor de sport de mai bine de zece anifoto: arhiva personală
Florin iubește sportul de când avea doar 4 anișori. A câștigat numeroase titluri de campion în gimnastică artistică și este instructor de sport de mai bine de zece anifoto: arhiva personală

Unul dintre cei mai îndrăgiți instructori de sport din București, Florin Neby, care are propriile săli de sport în cartierele Băneasa și Domenii, a făcut un apel către clienții săi. „Vă mulțumim că sunteți alături de noi și ne susțineți în această perioadă, într-un număr atât de mare! Avem nevoie în continuare de susținerea voastră și, dacă aveți posibilitatea să o faceți, vă suntem extrem de recunoscători. Vă reamintim că în această perioada Neby Fitness vă oferă drept mulțumire un discount de 20% celor care doresc să-și achite ratele în avans sau să achiziționeze abonamente de Fitness&Aerobic. În plus, pentru toți cei care vor face o achiziție în această perioadă sau o plată a unei rate, vom oferi două săptămâni de acces GRATUIT la platforma noastră de antrenamente și nutriție online”, se arată în comunicatul transmis de Neby Fitness.

Florin se antrenează acasă în fiecare zi. Câteodată își folosește copiii pe post de „greutăți”

0

Hai la sport în sufragerie! Iată cum ne menținem în formă cât stăm acasăSport acasă, cu bebe în braţeCoronavirus. Exercițiile fizice practicate în timpul izolării ajută sistemul imunitarRămâi în formă şi după 40 de ani!Ce recomandă Carmen Brumă pentru această perioadă: «Nu mâncați de plictiseală și faceți sport acasă!»Andreea Esca, Magda Pălimariu și Ilinca Vandici, trucuri pentru dietă și sport. Uite cum se antrenează!Vedetele se bat pe ele pentru muşchi şi "pătrăţele"! Cele mai căutate profe de fitness!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net