Accident teribil în Ungaria! Cel puțin patru persoane au murit

Ultima actualizare:

    15 mașini au fost implicate în carambol
15 mașini au fost implicate în carambol

Patru persoane au murit azi dimineață într-un carambol pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, iar alte 11 au fost rănite. Cei de la Ministerul de Externe spun că șase români au fost răniți, iar un altul a murit. Restul victimelor sunt de cetățenie bulgară.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg - Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nădlac II, dar și un autoturism, o autoutilitară înmatriculate în România.

Carambol cu 15 autovehicule

În accident au fost implicate 15  autovehicule, precum camioane, microbuze şi autoturisme.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe, anunță news.ro.

Rae Arafat  a arătat că, potrivit unui bilanț provizoriu, 39 de persoane au fost implicate în accident, dintre care patru au decedat, iar 11 sunt rănite, dintre care patru în stare gravă.

Acesta a susținut că au fost trimise în Ungaria șase echipaje de la SMURD Arad și Timiș și trei echipaje de la Ambulanța Arad.

Din primele informații, majoritatea pasagerilor din autocarul românesc ar fi bulgari, dar se așteaptă date suplimentare, a mai afirmat Arafat.

Autocarul aparține firmei Eurolines.

Șoferul autocarului se află la spital

”În jurul orei 8.40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expediții, închiriat de Eurolines România, a fost implicat în accident. În autocar se aflau 17 pasageri, însă, nici unul nu a avut de suferit, doar șoferul aflat la volan a fost accidentat și transportat la spital. Se pare că accidentul a fost provocat din cauza a două microbuze care staționau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior. Șoferul autocarului, pe fondul vizbilității scăzute și a condițiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reușit să evite impactul”, au anunțat reprezentanții companiei de transport. Pasagerii din autocar au fost preluați dealt mijloc de transport și se află acum în drum spre casă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net