Accident rutier grav în judeţul Harghita! A fost activat Planul Roșu de intervenție

Ultima actualizare:

    În microbuz se aflau 20 de pasageriFoto: ISU Harghita
În microbuz se aflau 20 de pasageriFoto: ISU Harghita

Două persoane au murit, iar alte şapte, între care un copil, au fost rănite, într-un accident rutier produs duminică dimineaţă pe DN 15, în judeţul Harghita. În incident a fost implicat un microbuz cu 20 de pasageri. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că a fost declanşat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise echipaje de Ambulanţă din două judeţe, pentru preluarea victimelor.

UPDATE: Din cele 7 persoane transportate la Spitalul Municipal din Toplița, 3 pacienți au fost transferați la UPU a Spitalului Judeţean de Urgență Miercurea-Ciuc, fiind duşi cu ATPVM (autospeciala de transport personal și victime multiple), iar unul a fost transportat, cu o ambulanţă SAJ, la Spitalul Târgu-Mureș. Pentru ceilalți 3 pacienți (2 adulți și un copil) nu s-a impus internarea.

Accidentul a avut loc pe DN 15, între localităţile Borsec şi Tulgheş, fiind implicat un microbuz în care se aflau 20 de pasageri şi care făcea o cursă din Republica Moldova.

Primele informaţii arată că şi-au pierdut viaţa două persoane - un bărbat şi o femeie. De asemenea, alţi şapte oameni au fost răniţi, între aceştia fiind şi un copil, a cărui stare nu este gravă, potrivit secretarului de stat Raed Arafat. Oficialul a spus că a fost declanşat Planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de Ambulanţă atât din judeţul Harghita, cât şi din Neamţ, pentru transferul la spital.

Conform secretarului de stat în Ministerul de Interne, primele informaţii arată că trei dintre răniţi s-ar afla într-o stare mai gravă.

Arafat a precizat că intervenţia salvatorilor la faţa locului este în desfăşurare, fiind dificilă din cauza ninsorii abundente. El a mai precizat că zona în care s-a produs accidentul se află la o distanţă mare de oraşele mari, urmând să se stabilească la ce spitale vor fi trimise victimele.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că la faţa locului au intervenit 9 echipaje medicale şi că, după o primă evaluare, 11 persoane au diverse traumatisme. DSU a mai precizat că la nivelul Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc a fost activat Planul alb.

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net