Academicianul Ovidiu Bojor a împlinit 96 de ani. Secretele longevității părintelui fitoterapiei din România

Ultima actualizare:

    Ovidiu Bojor a făcut mișcare toată viața
Ovidiu Bojor a făcut mișcare toată viața

Timpul a trecut peste el, dar cu toate acestea are o sănătate de fier. Academicianul Ovidiu Bojor a împlinit ieri, 1 noiembrie, venerabila vârstă de 96 de ani. Se simte extraordinar de bine și nu uită în nici o zi să zâmbească.

Ovidiu Bojor, părintele fitoterapiei din România, membru al Academiei de Științe Medicale, a împlinit 96 de ani și este sănătos tun. Acesta spune că stilul de viață este important dacă vrem să trăim mult și bine.

”Starea sănătății mele este satisfăcătoare și, de multe ori, chiar excelentă, fiindcă dacă la vârsta mea îmi permit să lucrez cel puțin opt sau zece ore pe zi, dacă la vârsta mea am aceeași greutate ca acum 30 de ani, înseamnă că toate merg bine”, a spus Ovidiu Bojor.

Renumitul academician recunoaște că medicamentul primordial este alimentația. Cu cât este mai calitativă cu atât corpul și psihicul au de câștigat.

Secretele longevității lui Ovidiu Bojor: alimentația, plimbarea, odihna și munca

”Alimentația naturală, cât mai puțin procesată, împărțită în trei mese principale și două gustări pe zi, iar cantitativ - cantități foarte reduse. Totdeauna mă scol de la masă cu 10-15 minute înainte de a mă simți sătul. Și niciodată nu intru la masă ca să infulec. Primul lucru, care e foarte important și pe care l-am moștenit din copilărie, un minut de reculegere, iar după aceea o să începi liniștit să mănânci”, povestește părintele fitoterapiei.

Dimineața mănâncă fructe: mere, o banană sau o portocală. De obicei, hrană nefiartă, negătită. ”S-a constatat științific: în cazul în care începi cu salam, carne, grăsimi, numărul de leucocite ajunge la 20.000. În momentul în care începi cu hrană vie numărul de leucocite se păstrează la valoarea normală de 9.000”, explică Bojor.

Gustările bio, gen suc natural de fructe, un gem făcut în casă cu biscuți, sunt nelipsite, dar și plimbările în aer liber liber, dimineața și , de 15-20 de minute, și odihna. Are cel puțin opt ore de somn. Nu bea cafea, nu fumează, dar muncește zilnic câte opt ore.  

Cine este academicianul Ovidiu Bojor

Ovidiu Bojor s-a născut pe 1 noiembrie 1924, la Reghin, și este un renumit farmacist și deopotrivă fondator al fitoterapiei moderne în România.

Totodată, este membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. Deține titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Ovidiu Bojor are 200 de lucrări științifice scrise și opt cărți publicate, printre care: ”Sănătate prin semințe, legume și fructe. Pledoarie pentru viață lungă”, ”Compendiu de terapie naturală: nutriție, fitoterapie, cosmetică”, ”Iubire, dragoste, sexualitate” sau ”Fitoterapie tradițională și modernă”.

De asemenea, și-a dedicat mai bine de 25 de ani din viaţă cartării Florei Medicinale din Carpaţi, iar metodologia sa, care ţine seama de ocrotirea naturii, a fost adoptată de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială şi recomandată ţărilor în curs de dezvoltare.

Citește și: 

https://www.click.ro/utile/sanatate/plantele-miraculoase-tratamentul-racelilor-de-sezon-academicianul-ovidiu-bojor-vine

https://www.click.ro/news/national/secretele-celor-mai-varstnice-bucurestence-au-ajuns-la-100-de-ani-si-inca-mai-fac

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net