Absolvenții de gimnaziu intră în examen

Cei 157.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt așteptați luni, 19 iunie, la prima probă de la Evaluarea națională, cea scrisă la Limba și literatura română.

Vor putea intra în săli până la ora 8.30, iar la ora 9.00 vor primi subiectele pentru care vor avea la dispoziție două ore să le rezolve. Următoarea probă va fi la Matematică, programată miercuri, 21 iunie. Elevii care au studiat în limba maternă vor susține o probă scrisă la această disciplină joi, 22 iunie. Rezultatele vor fi afișate luni, 26 iunie. Ministerul Educației a deschis o linie telefonică gratuită, la numărul 0800801100, pentru sesizarea neregulilor. Numărul va fi deschis zilnic, între orele 8.00 -16.00 (luni-joi) şi 8.00-14.00 (vineri).

Loading...
 
 

Citește și

  • Luni, 19 iunie, le vine rândul absolvenţilor de gimnaziu să intre în examen, în timp ce liceenii au o pauză la Bac. Toţi învaţă pe rupte, chiar mai mult decât în timpul anului şcolar.

  • Elevii din clasa a VIII-a mai au o lună la dispoziţie până vor susţine primul lor examen, de care va depinde admiterea la liceu. Săptămâna următoare, părinţii şi copiii sunt aşteptaţi la târgurile de oferte prezentate de licee. Click! vă spune totul despre Evaluarea naţională şi despre repartizarea computerizată de admitere în clasa a IX-a.