Abia s-au născut, dar era să-i ucidă spitalul!

Ultima actualizare:
Scandal de proporţii la Maternitatea Rădăuţi (FOTO: SANDRINIO NEAGU)
Scandal de proporţii la Maternitatea Rădăuţi (FOTO: SANDRINIO NEAGU)

Scandal de proporţii la Maternitatea Rădăuţi, judeţul Suceava! Şapte bebeluşi aduşi pe lume aici au fost la un pas de moarte după ce s-au infectat cu stafilococul auriu. Autorităţile au închis, ieri, unitatea sanitară!

Părinţii micuţilor sunt revoltaţi de cele întâmplate! Şi-au adus bebeluşii pe lume sănătoşi, dar s-au îmbolnăvit din cauza infecţiilor din spital. Toate cazurile s-au petrecut în ultima lună, după ce Maternitatea Spitalului din Rădăuţi a fost reabilitată.

Dacă cinci dintre sugari au fost deja externaţi, starea lor de sănătate ameliorându-se vizibil, pentru alţi doi bebeluşi momentele critice continuă.

Maternitatea din Rădăuţi a fost închisă pentru cercetări


    Scandal de proporţii la Maternitatea Rădăuţi (FOTO: SANDRINIO NEAGU)
Scandal de proporţii la Maternitatea Rădăuţi (FOTO: SANDRINIO NEAGU)

Copilaşii au infecţii profunde pe corp, iar unuia dintre ei i-a fost afectat şi osul de la un picioruş. Ei au fost duşi pentru tratament la Spitalul Judeţean Suceava.

„Cei doi bebeluşi care au rămas internaţi sunt izolaţi şi trataţi cu antibiotice, pentru că acest stafilococ este foarte rezistent, iar în plus există şi problema că o parte dintre antibiotice nu pot fi administrate sugarilor", a arătat medicul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava. Miercuri, Maternitatea din Rădăuţi a fost închisă temporar de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Medicul Cătălina Zorescu, directorul adjunct al DSP Suceava, a declarat că, deocamdată, nu se cunoaşte sursa infecţiei, iar ancheta epidemiologică este în plină derulare.

„În măsura în care se dovedeşte că este neglijenţă în serviciu, după regulamentul de funcţionare interioară vom lua măsurile care se impun şi care pot merge până la demiterea celor responsabili", a declarat Dorin Tibeică, directorul Spitalului Rădăuţi. Din cauza închiderii Maternităţii, opt mame care trebuiau să nască în această unitate medicală au fost transferate la Maternitatea din Suceava.

simeon stalpnicul png

"Dacă a fost vorba de neglijenţă, cei responsabili vor fi demişi"

Dorin Tibeică, directorul Spitalului Rădăuţi

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net