90 de angajaţi ”zburați” din Guvern

Ultima actualizare:

    90 de angajaţi pe funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului au fost eliberaţi din funcţii până în prezent de către premierul Ludovic OrbanFOTO: adevarul.ro
90 de angajaţi pe funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului au fost eliberaţi din funcţii până în prezent de către premierul Ludovic OrbanFOTO: adevarul.ro

Aproximativ 90 de angajaţi pe funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului au fost eliberaţi din funcţii până în prezent de către premierul Ludovic Orban, a anunţat şeful Cancelariei, Ionel Dancă. Aceast a explicat că este vorba despre funcţii care "au fost, de fapt, nişte sinecuri politice pentru clientela de partid al PSD".

Se face curățenie în Palatul Victoria. Premierul Ludovic Orban a semnat zeci de eliberări din funție.

"Până în prezent cred că sunt aproximativ 90 de eliberări din funcţii a unor persoane care ocupau funcţii de demnitate publică în cadrul Guvernului României. Sunt funcţii numite politic şi în urma demiterii Guvernului Dăncilă este un gest absolut normal de eliberare a lor din funcţie pentru că nu reprezintă noua viziune a Guvernului şi noul program de guvernare al PNL, la care se adaugă motive legate de modul în care aceştia au înţeles să-şi exercite funcţiile respective. Sunt funcţii politice care evident la orice schimbare de guvern sunt supuse acestui regim, fie la cerere, fie la solicitarea premierului de eliberare din funcţie. Facem curăţenie după PSD în administraţia publică în ceea ce priveşte numirile politice", a afirmat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, miercuri, la finalul şedinţei executivului, citat de news.ro. 

Reprezentantul Guvernului a precizat că "multe dintre aceste funcţii au fost, de fapt, nişte sinecuri politice pentru clientela de partid al PSD”, arătând că Guvernul liberal a promis că va "face curăţenie în această privinţă”. 

 Printre cei eliberaţi din funcţii se numără fostul ministru al muncii Olguţa Vasilescu, fiul fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, fiul liderului PSD Vaslui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu.

Citește și:

Totul despre premierul desemnat Ludovic Orban. Cum arată și cu ce se ocupă soția liberalului

Ludovic Orban e hotărât: «Cine e leneș va trebui să plece»

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net