9 evenimente care au zguduit lumea în 2015

revelion-sydney2.jpg

revelion anul nou sydney australia 2015
Anul 2015 a început cu superbe focuri de artificii, cu speranțe și bucurii

Anul 2015 a început fabulos, cu imagini spectaculoase din Australia unde sosește mai repede Anul Nou. Nimic nu prevestea valul de evenimente care urma și care avea să schimbe lumea pentru totdeauna.

Parcă niciodată nu au fost atât de multe fenomente și acțiuni extreme ca în acest an. Un val uriaș și nesfârșit de imigranți au ajuns în Europa, iar politicienii nu au găsit nici acum soluții. Siria este o țară aproape ștearsă de pe fața pământului, iar imaginile cu refugiații au făcut înconjurul lumii. Atacurile teroriste au îngrozit planeta prin violența lor și numărul mare de victime.

Iată care care au fost  cele mai importante evenimente din anul 2015, dintr-un lung șir prezentat de Mediafax.

1. 6 ianuarie

NASA a publicat o serie de imagini uimitoare cu ”Stâlpii Creaţiei”, coloane gigantice de gaz rece din zona Eagle Nebula, una dintre cele mai mari descoperiri ale agenţiei americane.

nasa.jpg

stalpii creatiei NASA descoperire
NASA a publicat imagini fabuloase cu coloane de gaz rece din Cosmos
FOTO: NASA

2. 7 ianuarie

Doi militanţi islamişti, fraţii Chérif şi Saïd Kouachi, au luat cu asalt redacţia din Paris a săptămânalui satiric Charlie Hebdo. Cei doi atacatori, mascaţi şi înarmaţi, au pătruns în birourile editoriale şi au început să tragă cu arme automate, iar 12 oameni -zece jurnalişti şi doi poliţişti- au fost ucişi, în timp ce alţi 11 au fost răniţi.

charlie_hebdo.jpg

Așa a arătat redacţia din Paris a săptămânalui satiric Charlie Hebdo, după atacul terorist

3. 20 martie

A fost eclipsă totală de Soare. Evenimentul a fost vizibil parţial şi din România.

eclipsa soare bucuresti.jpg

eclipsa totala de soare bucuresti 2015
Eclipsa tătală de Soare a fost văzută parțial și la București
FOTO: DORIN CONSTANDA

4. 25 aprilie

Un seism de 7,9 pe scara Richter, urmat de o replică de magnitudine 6,7, au zguduit Nepalul. Au fost peste 3.000 de morți, mii de răniți, sute de clădiri rase de pe fața pământului.

seism-nepal.jpg

seism nepal cutremur
Un cutremur devastator s-a produs în Nepal

5. 26 iunie

Un atac terorist are loc în stațiunea Sousse din Tunisia, pe o plajă, în plină zi, soldat cu moartea a 38 de oameni, majoritatea turiști.

6. 14 iulie

Sonda americană New Horizons s-a apropiat la cea mai mică distanţă de planeta Pluto, pe orbita căreia a petrecut peste opt ore pentru o serie de experimente ştiinţifice şi realizarea de fotografii, publicate apoi de NASA.

pluto.jpg

planeta pluto imagini
Primele fotografii din istorie cu planeta pitică Pluto
FOTO: NASA

7. 15 august

Valul de imigranți sirieni ajunge la cote uriașe, peste 400.000 în doar câteva zile, în total circa 850.000 de oameni. Imaginile cu mii de refugiați care ajung cu bărci suprapopulate sau improvizate pe insulele grecești au zguduit întreaga lume. În 3 septembrie, apar imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum, după ce ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat. Fotografiile au fost publicate de presa străină şi pe reţelele sociale, generând dezbateri la nivel mondial.

refugiati1.jpg

refugiati, sirieni, imigranti
Un val uriaș de refugiați din Siria a luat cu asalt Europa

8. 30 octombrie

Un incendiu a cuprins unul din cluburile populare ale Capitalei, Clubul Colectiv, într-o seară de vineri, la concertul trupei rock Goodbye to Gravity. Autorităţile au anunţat atunci 26 de morţi, iar acum bilanțul este șocant: 63 de morți și 18 răniți, din care șase sunt în stare critică. Zeci de mii de români au ieșit în stradă în semn de solidaritate cu victimele, dar au cerut și reformarea clasei politice. Premierul Victor Ponta și-a prezentat demisia. Subiectul a fost preluat în presa mondială, iar politicieni străini și artiștii Andre Riex și Jose Carreras au ținut concerte la București în memoria victimelor din Clubul Colectiv.

club colectiv.jpg

club colectiv foc incendiu
Numărul de victime din incendiul de la Clubul Colectiv a ajuns la 62
FOTO: David Muntean

9. 13 noiembrie

132 de persoane au fost ucise în momentul în care teroriştii s-au aruncat în aer în sala de concerte Bataclan și câteva restaurante, din centrul Parisului. În total, au fost şase atacuri coordonate ce au avut loc în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, la Paris. Atacurile au fost revendicate de gruparea teroristă ISIS.

bataclan.jpg

bataclan paris atac terorist
132 de persoane au fost ucise te teroriști, la Paris
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1