80 de medici și asistente de la Maternitatea din Ploiești vor fi concediați

Ultima actualizare:

    Copilul este susținut în viață de aparatefoto: captura Facebook
Copilul este susținut în viață de aparatefoto: captura Facebook

Încep concedierile pentru reducerea cheltuielilor în administraţia publică. 80 de medici asistente, infirmiere şi moaşe de la o maternitate din Ploiești urmează să rămână fără locuri de muncă. Măsura a fost luată ca urmare a comasării a două dintre cele mai mari spitale din judeţul Prahova.

Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti (SOG), una dintre cele mai mari unităţi medicale cu monospecializare din România, va deveni secţie exterioară a Spitaului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Decizia a fost luată de Consiliul Judeţean şi vine în contextul solicitării Ministerului de Finanţe de reducere a cheltuielilor din aparatul administrativ de stat, scrie adevarul.ro.

Maternitatea din Ploieşti, dată în folosinţă încă din anii ’80, a fost construită să funcţioneze cu 700 de paturi. Consiliul Judeţean Prahova arată că în prezent la SOG mai funcţionează doar 300 de paturi, dintre care doar jumătate sunt ocupate lună de lună, odată cu scăderea natalităţii. Mai mult, spitalul cu  peste 400 de angajaţi este plin de datorii și abia îşi poate acoperi cheltuielile cu salariile.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, spune că se va face economie în acest fel.

”Vor creşte inclusiv veniturile, pentru că dacă renunţi la paturi, renunţi inclusiv la asistente. Acum avem o asistentă la două paturi. Tot ce înseamnă TESA o să plece, pentru că nu o să mai avem nevoie de două contabile, de exemplu, de director economic etc. Din estimarea mea, din cele 400 de posturi câte sunt acum la Maternitate, vor rămâne cam 320. Vom renunţa inclusiv la o parte dintre asistente, moaşe şi medici. Nu ştiu exact să vă spun acum câţi medici sau asistente vor pleca, pentru că nu am făcut toate analizele. Pot să vă spun că din cei 80, vreo 50 sunt TESA”, a explicat Bogdan Toader.

Citeşte şi: 

Încep concedierile la stat. 50% dintre secretari de stat vor fi concediați

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net