8 trucuri inedite ca să te descurci pe ger năpraznic

Ultima actualizare:

Există, pe timp de iarnă, anumite lucruri care ni se întâmplă când ne e lumea mai dragă şi care ne enervează la culme. Însă ninsoarea, zăpada, gheaţa şi temperaturile scăzute nu ar trebui să ne strice buna dispoziţie. Uite cum să ieşi din impas cu zâmbetul pe buze!

1. Foloseşte cardul bancar pe post de racletă - Vrei să pleci cu maşina, dar geamurile, luneta şi parbrizul sunt acoperite cu un strat de gheaţă? Ai putea s-o îndepărtezi cu racleta, însă dacă nu ai un astfel de obiect la îndemână poţi folosi cu succes un card bancar.

2. Cum dezgheţi un lacăt - Peste noapte yala lacătului de la garaj poate îngheţa. Pentru a putea deschide lacătul, foloseşte o cheie pe care s-o încălzeşti puţin la flacăra unei brichete.

3. Cum să nu aluneci pe gheaţă – Aplică puţin lipici pe talpa încălţămintei, iar apoi, cât lipiciul este proaspăt,  presară puţin nisip. Lasă să se usuce şi, la sfârşit, foloseşte cu încredere încălţămintea. În timp, pelicula abrazivă se va curăţa (în timpul mersului), aşa că ar trebui ca după câteva zile să reiei procedeul. Poţi să mai pui leucoplast pe talpă sau să înfăşori o sfoară pe vârful cizmei.

4. Ghetele se usucă mai repede dacă pui în ele ziar – Dacă ai mers mult prin zăpadă şi te-ai udat la picioare, află că cizmele sau ghetele se usucă mult mai repede dacă pui în ele ghemotoace de hârtie de ziar. Un alt truc ar fi să pui în ghete doi săculeţi mici, din material textil, plini cu sare sau bicarbonat de sodiu. Aceste produse absorb rapid umezeala.

5. Ai mâinile îngheţate? Spală-te cu apă rece - Dacă ai mâinile foarte îngheţate, pentru a le încălzi imediat spală-te cu apă rece. Nu le pune în apă fierbinte pentru că te vei trezi cu iritaţii şi roşeaţă. Apa rece pune sângele în mişcare, iar mâinile se încălzesc imediat.

6. Nu cazi pe gheaţă dacă porţi mănuşi – Da, este adevărat că multe căzături pe gheaţă sunt cauzate de faptul că ţii mâinile în buzunar şi nu te poţi echilibra atunci când aluneci. O pereche de mănuşi călduroase te vor ajuta să ai mâinile libere şi să eviţi sau eventual să amortizezi căzăturile.

7. Ridică ştergătoarele maşinii – Nu uita să ridici ştergătoarele maşinii când afară se anunţă ninsoare sau temperaturi foarte scăzute. În caz contrar, ştim cu toţii ce se întâmplă: lamelele din cauciuc rămân „lipite” pe parbriz sau lunetă şi îţi va fi destul de greu să le dezgheţi. De asemenea, evită să tragi frâna de mână! Peste noapte cablul s-ar putea să îngheţe, iar maneta să se blocheze.

Ca să nu aluneci pe gheaţă,  înfăşoară o sfoară pe vârful  cizmei sau lipeşte bucăţi  de leucoplast pe talpă
Ca să nu aluneci pe gheaţă, înfăşoară o sfoară pe vârful cizmei sau lipeşte bucăţi de leucoplast pe talpă

8. Foloseşte materiale naturale pe post de antiderapant –Dacă eşti patron de magazin, eşti obligat să cureţi zăpada şi gheaţa de pe trotuarul din faţa buticului pe care îl deţii. Curăţă deci zăpada şi presară apoi, pentru a preveni alunecarea, mălai, nisip, sare sau nisip pentru pisici. Pentru topirea gheţii foloseşte alcool medicinal, iar pentru a preveni formarea acesteia optează pentru oţet.

Gerul polar durează încă cinci zile

Brr! A fost ger năpraznic miercuri dimineață, dar meteorologii ANM ne avertizează că urmează cel puțin încă cinci zile cumplit de reci. Au fost înregistrate cele  mai scăzute temperaturi din acest an: minus 29,5 de grade, la Întorsura Buzăului, la Braşov au fost minus 29 de grade, la Sibiu minus 23 de grade, iar la București au fost minus 22 de grade. Însă meteorologii ANM au emis ”cod galben” de ger noaptea și dimineața, până în 25 ianuarie. Ei prognozează temperaturi minime de până la minus 28 de grade și minus 10 grade, la prânz. La noapte și vineri (22 ianuarie) vântul va sufla nervos în Moldova şi în zona de munte. Avertizarea este valabilă pentru aproape toată țara, cu excepția a cinci județe din vestul țării. În funcție de evoluția vremii, este posibil ca meteorologii să prelungească avertizarea.

Temperaturi pentru 21 ianuarie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net