10 surprize pe care ni le-au adus alegerile din pandemie! Uite ce i-a uimit pe români!

7595906-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Multe surprize după alegerile locale din 27 septembrie
foto: Mediafax

Primari cu tradiţie care s-au văzut învinşi, baroni locali pe care nimeni nu-i mai credea „detronaţi” din funcţii, nume complet necunoscute care au devenit, peste noapte, revelaţii sau situaţii mai mult decât revoltătoare.

Alegerile locale desfăşurate duminică, în condiţii speciale, impuse de pandemia de COVID-19, au adus o mulţime de surprize pe scena politică. Iată câteva exemple care i-au uimit pe români!

Marian Oprişan a pierdut județul Vrancea după 25 de ani

Baronul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a pierdut judeţul după un sfert de secol de putere, în care a fost preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Cel care l-a detronat este senatorul PNL Cătălin Toma, preşedinte al PNL Vrancea din 2016.

oprisan_copy.jpg

Marian Oprişan

În 1999, el a absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universităţii Bucureşti, apoi a fost profesor şi timp de doi ani şi director-adjunct la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti. În 2005 a făcut cursuri postuniversitare în Franţa, iar în 2009 şi-a luat licenţa în filologie la Facultatea de Limba şi Literatura Română la Universitatea “Spiru Haret” din Bucureşti.

USR-Plus, surpriză la Alba

Gabriel Pleşa, candidatul USR-Plus, a câştigat Primăria Alba Iulia, fief liberal în ultimii 25 de ani.

plesa_alba_iulia_copy.jpg

Gabriel Pleşa

Pleşa a fost viceprimar PNL, însă a intrat în conflict cu Mircea Hava, fostul primar liberal al oraşului, în prezent europarlamentar. Hava l-a susţinut pe Paul Voicu, pierzător. 

Schimbare la Braşov după 16 ani

Allen Coliban (USR-Plus) l-a învins, la Braşov, pe primarul PNL George Scripcaru, care conduce oraşul din 2004.

allen_coliban_copy.jpg

Allen Coliban

El a câştigat Primăria Braşov cu peste 40% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean Braşov. Puţină lume îl cunoştea, dar valul de simpatie politică pentru alianţa de dreapta l-a propulsat decisiv.

Radu Mihaiu, necunoscutul carea învins nume mari

La sectorul 2 din Capitală nu se aştepta nimeni la surprize şi toţi mergeau pe mâna lui Dan Cristian Popescu (PSD).

radu-mihaiu.jpg

Radu Mihaiu

Şi totuşi: Radu Mihaiu, susţinut de USR-Plus şi PNL a reuşit o victorie spectaculoasă în faţa acestuia, dar şi a celuilalt candidat extrem de cunoscut, fostul primar Neculai Onţanu (ADER). 

Piedone a câştigat, deşi are condamnare

Cristian Popescu Piedone, candidatul PPUSL (partidul lui Dan Voiculescu), a câştigat Sectorul 5, deşi e condamnat în primă instanţă la 8 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

cristian-popescu-piedone.jpg

cristian popescu piedone
Fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a câștigat în 2020 un mandat la sectorul 5
foto: Facebook

Piedone, fost primar al Sectorului 4 timp de două mandate, a concurat cu Daniel Florea (PSD), Cristian Băcanu (PNL) şi Marian Vanghelie, fost primar al sectorului timp de 15 ani.

Elena Lasconi, vedeta PRO TV, şi-a îndeplinit visul

Candidatul USR-Plus, Elena Lasconi, fosta vedetă PRO TV, ea a învins PSD la Câmpulung Muscel. Duminică noaptea, ea ieşit în piaţa principală a oraşului şi a sărbătorit victoria cu simpatizanţii, care au aclamat-o.

elena-lasconi.jpg

elena lasconi primar campulung muscel
Elena Lasconi a câștigat alegerile în Câmpulung Muscel și este noul primar al orașului
foto: arhivă personală

„De astăzi, Primăria e a voastră”, a scris jurnalista, vizibil emoţionată şi încântată că a câştigat alegerile locale din oraşul în care se şi mutase.

Traian Ogâgău și-a umilit fiica, dar alegătorii i-au acordat încredere

Primarul localităţii Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, cercetat penal pentru că şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi, a câştigat încă un mandat. ”Deci, i-am ciuruit”, a afirmat primarul.

traian_ogagau_copy.jpg

Traian Ogâgău

Sex cu minore, dar reales

Edilul comunei ieşene Mogoşeşti Siret, Damian Butnariu, cel care a recunoscut în faţa judecătorilor că a făcut sex cu două minore în sediul primăriei, a fost reales la alegerile locale de duminică, potrivit datelor electorale de la acest moment.

damian_butnariu_copy.jpg

Damian Butnariu

Alexandru Degău, consilier local. A avut doar 10 afișe electorale

Alexandru Degău, supranumit ”Trump de Beiuș” datorită abilităților de comunicare, a ratat fotoliul de primar al localității bihorene, dar va fi consilier local. O performanță remarcabilă, având în vedere că Degău și-a făcut campanie electorală cu numai 10 afișe, pentru care a pozat în trening, și nu a promis electoratului nimic, în afara unui audit la primăria din Beiuș, pentru a vedea unde se pierd banii din impozitele locale.

alexandru-degau.jpg

alexandru degau portret
Alexandru Degău a ratat fotoliul de primar, dar va fi consilier local în Beiuș, Bihor
foto: arhiva personală/Facebook

Alin Nica, de la Eurovision și "Vocea României", la CJ Timiș

Noul președinte al Consiliului Județean Timiș este liberalul Alin Nica (39 de ani). În 2004, la 23 de ani, devenea cel mai tânăr primar din România, după ce a fost ales la cârma comunei Dudeştii Noi, din judeţul Timiş. Pe lângă modernizarea comunei, pentru care a realizat peste 50 de proiecte, în valoare de 28 de milioane de euro, Alin Nica a avut timp și pentru pasiunile sale.

alin-nica-vocea-romaniei.png

Alin Nica, în 2013, la "Vocea României"

În 2009 și-a încercat norocul și la selecția națională Eurovision, dar l-am văzut și la "Vocea României" (PRO TV), în 2013. Nu a reușit să întoarcă vreun scaun, dar a făcut reclamă comunei sale. În 2019 a fost și la Antena 1, la "Chefi la cuțite", unde i-a cucerit pe jurați cu un desert: un tort din morcovi şi măr cu cremă de brânză.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1