8 primari şi funcţionari publici au averi prea mari

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Erau și primari, dar și în consilii de administrație, iar averea lor a crescut vizibil. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constat că opt primari și funcționari publici au averi prea mari, în comparație cu venitul lor legal.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi existenţa unei diferenţe nejustificate, între averea dobândită şi veniturile realizate în cazul a opt foşti şi actuali aleşi locali şi funcţionari publici, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

Tot nu vor pierde averile

Dacă nu vor putea să demonstreze cum au dobândit averile, nu vor păți mare lucru: vor pierde mandatul și nu vor mai putea candida în următorii 3 ani. Rămân însă cu averea.

Legea spune că: ”Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivăsau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

1. OSALCIUC GHEORGHE MARIAN, actual primar și fost funcționar public în cadrul Primăriei comunei Voila, Județul Brașov.

În perioada 06 mai – 26 iunie 2016 a participat în calitate de candidat la alegerile locale pentru mandatul 2016-2020, fără ca raporturile de serviciu aferente funcției publice de inspector în cadrul Primăriei comunei Voila, județul Brașov să fie suspendate.

2. DORNEANU DOREL, primar al comunei Corni, Județul Botoșani. În perioada 20 iunie 2012 – 29 septembrie 2013 a deținut și exercitat simultan funcția de primar și calitatea demembru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „O. Băncilă”, județul Botoșani, încălcând astfel dispozițiile art.87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.

3. MĂRĂSCU NECULAE, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Tarcău, Județul Neamț. În perioada 18 septembrie 2012 – 06 iunie 2016 a deținut simultan funcția de consilier local și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al S.C. Tarcău Multiserv S.R.L..

4. NAE BADEA, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Poeni, Județul Teleorman. În perioada 22 iunie 2016 – 08 iunie 2017, a exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de șef serviciu în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (instituție fără personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al comunei Poeni).

5. BÎRLĂ MARIAN, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mărgăritești, Județul Buzău. În mandatul 2012 - 2016, au fost încheiate contracte de prestări servicii între Primăria comunei Mărgăritești, judeţul Buzău, și SC Mary Symon Comex SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și administrator, iar soția persoanei evaluate deține calitatea de administrator.

6. PÎȚU RALUCA ELENA, funcționar public (contabil șef) în cadrul Primăriei comunei Șcheia, Județul Suceava. Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 207.364 lei (aproximativ 49.113 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către persoana evaluată în perioada exercitării funcției publice.

7. BRÂNZEI IOAN, director executiv adjunct al Centrului județean Maramureș din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

În perioada exercitării funcției publice de conducere, persoana evaluată s-a implicat în procesul de aprobare a cererilor de finanţare depuse de tatăl său și socrul său.

8. REBEDEA DUMITRU, funcționar public în cadrul Consiliului Județean Gorj. Simultan cu exercitarea funcției publice în cadrul Consiliului Județean Gorj a desfășurat și alte activități remunerate - expert tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Gorj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net