70 de turiști, blocați pe munte la minus 22 de grade Celsius

telecabina.jpg

telecabină,defectă, bâlea lac, turiști blocați
Telecabina s-a defectat, iar iarna este singurul mijloc de transport care te poate duce la Bâlea Lac (Foto: Agerpres)

Ghinion curat pentru un grup de turiști. Telecabina de la Bâlea Lac s-a blocat, ieri, din cauza unei defecțiuni tehnice. 70 persoane care se aflau în vârf de munte nu au mai putut coborî, fiind blocate la cabană.

Salvamont Sibiu a anunţat că 70 de persoane au ramas blocate la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, dintre care 45 sunt copii.

”Nu sunt probleme medicale sau de altă natură. Acum se lucrează pentru remedierea defecțiunii de la telecabină”, a declarat Adrian David, șef serviciu Salvamont Sibiu.

Turiştii au fost cazaţi la cabanele din zonă, dar nici astăzi telecabina nu va circula.

O piesă de la motor s-a stricat și este greu de înlocuit, astfel că la Sibiu s-a întrunit un comitet pentru situații de urgență pentru coborârea turiștilor din munți.

Cei prezenți au luat în calcul evacuarea acestora cu un elicopter al Ministerului de Interne.

Ieri seară un grup de turiști israelieni au fost coborâți cu snowmobilul, pentru că în această dimineață aveau avion spre casă.

Iarna, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărăşanul fiind închis şi blocat de zăpadă.

La Bâlea Lac zăpada măsoară aproape un metru, iar temperaturile minime din timpul nopţii ajung până la minus 22 de grade Celsius. Astăzi maxima va fi de minus 14 grade.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1