70 de lei coafatul la salonul groazei

Ultima actualizare:

    Reporterul Click! a fost, ieri, printre primii clienţi ai  salonului. Pentru un spălat şi un  coafat cu peria a plătit 70 de lei
Reporterul Click! a fost, ieri, printre primii clienţi ai salonului. Pentru un spălat şi un coafat cu peria a plătit 70 de lei

Coaforul groazei a fost redeschis, ieri. După trei săptămâni de la masacrul de la Perla, angajatele s-au întors la serviciu. Îngândurate şi temătoare, acestea au păşit în salon puţin după ora prânzului, atunci când şi-au primit clientele. Între un spălat pe cap şi slujba de sfinţire a locului, am fost aranjată la păr de Roxana, coafeza pe care o ţigară a salvat-o de la moarte. Un coafat m-a costat 70 de lei.

Opt oameni au fost împuşcaţi, iar doi dintre ei şi-au pierdut viaţa. Tragedia s-a petrecut pe 5 martie, la coaforul Perla, atunci când Gheor­­ghe Vlădan a tras cu pistolul în cine a apucat.

simeon stalpnicul png

Pe soţia lui a omorât-o pe loc, la fel şi pe casieră. Salonul groazei a fost închis până ieri, când proprietarii au decis că e timpul ca afacerea să meargă mai departe.

simeon stalpnicul png

L-au renovat, astfel că urmele de sânge şi de gloanţe au dispărut din peisaj. Tapetul negru a fost înlocuit cu unul alb, decorat cu lalele mov, iar mobilierul este altul. Chiar dacă în salonul groazei nu mai miroase a praf de puşcă şi a moarte, amintirea celor două femei ucise rămâne încă vie.

simeon stalpnicul png

"Nici acum nu pot crede că fetele noastre au murit. A fost îngrozitor. Eram afară la o ţigară, împreună cu o colegă şi o clientă. Când m-am întors totul era plin de sânge. Unele colege erau moarte, altele rănite. Imediat ce am plecat de la serviciu, m-am dus la biserică ca să-i mulţumesc lui Dumnezeu că m-a salvat", mi-a povestit, cu vocea tremurândă, Roxana, în timp ce mă coafa.

Lângă mine venise şi Maricica. Pe ea glonţul nu a iertat-o. Vlădan a împuşcat-o în braţ şi în sân. Şi-a revenit, dar nu poate uita coşmarul prin care a trecut. Un preot a venit, ieri, ca să le încurajeze pe fete şi să sfinţească salonul. Puteţi veni să vă aranajaţi la Perla, dar aveţi grijă să aveţi suficienţi bani la dv. Pe mine un coafat m-a costat 70 de lei, cu reducere, pentru că am aşteptat 30 de minute cu masca în păr ca preotul să termine slujba.

«Oamenii în alb» de la Perla

Li se spune „Men în White", aluzie la celebrul film SF în care doi bărbaţi în negru îi găseau pe extratereştrii şi-n gaură de şarpe. De fapt, sunt specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică, oamenii de care se teme orice infractor.

simeon stalpnicul png

Criminaliştii poartă în trusa de lucru tot felul de substanţe care îi ajută să dea de urma infractorilor

simeon stalpnicul png

În toată ţara există 43 de autolaboratoare cu care ofiţerii criminalişti îşi fac treaba

simeon stalpnicul png

Nu e de mirare că standul lor a fost printre cele mai căutate în acest weekend, în Parcul Herăstrău, la manifestarea dedicată Zilei Poliţiei Române.

Aici au simulat o cercetare la faţa locului, existând chiar şi obiectul crimei, petele de sânge sau un muc de ţigară după care pot preleva probe ADN. De altfel, ei sunt şi cei care au cercetat scena crimei în masacrul de la Perla. „A fost un loc al faptei destul de complex. Numai probele adunate în interiorul salonului au însumat 90-100 de pagini la dosar", ne-a spus ofiţerul Alexandru P., din cadrul Institutului.

Vorbele acestuia sunt întărite de şeful său, comisarul şef Ion Pleşa. „Avem opt truse pentru identificarea urmelor, de la lichidul seminal şi până la urmele de cauciucuri sau ale pantofilor", mărturiseşte acesta.

11 gloanţe în trei minute şi jumătate

Trei minute şi 27 de secunde, alcool, sedative şi 11 gloanţe. De atât a avut nevoie George Vlădan ca să-şi execute soţia şi pe casiera coaforului unde aceasta lucra şi să rănească alte şase persoane, în după-amiaza zilei de 5 martie.

simeon stalpnicul png

Angajat al MAI la momentul tragediei, în funcţia de şofer ambulanţă la Policlinica N. Kretzulescu, Vlădan deţinea pistol cu glonţ ilegal, întrucât dosarul de port armă nu era complet.

Opt persoane au fost împuşcate de Vlădan. Două au fost ucise, iar alte şase transportate la spital

simeon stalpnicul png

Testările psihiatrice la care a fost suspus au relevant că a avut discernământ în momentul atacului, iar faptul că în locuinţă i-au fost găsite mai multe gloanţe decât prevede legea demonstrează şi premeditarea faptelor.

În locul acesta se afla casiera în momentul în care trei gloanţe i-au străpuns corpul

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net