7 sfaturi să ai parte de cea mai fericită săptămână din viaţă

Ultima actualizare:
Experta în «stare de bine»,  Sophie Le Brozec, dezvăluie  secretele unei terapii  care readuce zâmbetul
Experta în «stare de bine», Sophie Le Brozec, dezvăluie secretele unei terapii care readuce zâmbetul

Fericirea vine din lucrurile simple, susţine experta britanică în fericire Sophie Le Brozec. Femeia, care e de profesie psihiatru şi a tratat mii de pacienţi, de-a lungul a cinci ani, la tabăra de fericire ”Life Reboot Camp”, susţine că în doar şapte zile ne putem reconfigura creierul pentru a scăpa definitiv de tristeţe şi stres. Tot ce trebuie să facem este să urmăm aceşti 7 paşi simpli.

1. Luni – stabilirea cu luciditate a obiectivelor. La început de săptămână trebuie să ne stabilim obiectivele. Le Brozec ne zice să ne luăm un carneţel în care să scriem ce ne face fericiţi. Atenţie! Să nu apară pe listă generalităţi (familie, carieră, muncă, bani sau sănătate). Fiţi mai concreţi: să măresc salariul cu 15%, să merg în aventură cu odraslele, să închid creditul până în iulie 2021.

2. Marţi – gratitudinea. E a doua zi din săptămână, oboseala îşi spune cuvântul şi stresul de la serviciu reapare. Trebuie să începeţi ziua cu trei ”mulţumesc” rostiţi din tot sufletul. Dacă nu aveţi cui să îi mulţumiţi în casă, daţi trei telefoane şi faceţi trei persoane fericite cu mulţumirile voastre.

3. Miercuri – zâmbetul. Zâmbetul este cel mai bun prieten al astării de bine. Zâmbiţi pe stradă, în faţa oglinzii, la serviciu sau în autobuz. Acest gest vă va da energie, vă va umple de pozitivism şi veţi fi mai dinamici. Faceţi acte de bunătate (cedaţi locul în autobuz, faceţi un compliment sau ajutaţi pe cineva).


    Experta în «stare de bine»,  Sophie Le Brozec, dezvăluie  secretele unei terapii  care readuce zâmbetul
Experta în «stare de bine», Sophie Le Brozec, dezvăluie secretele unei terapii care readuce zâmbetul

4. Joi – regula celor 5 minute. Înainte să vă enervaţi, să faceţi spume şi să ridicaţi tonul, imaginaţi-vă o cutie mare de carton în care ascundeţi tot ce e mai rău în voi. La unii funcţionează atunci când îşi imaginează că lovesc sacul de box. În doar cinci minute de ”exerciţii mentale” veţi fi mai fericiţi. Joi este ziua în care puteţi dansa în metrou, autobuz, la birou sau la toaletă.

5. Vineri – pariul cu sine. Este ziua în care se fac legăminte cu propria persoană. ”Vreau să slăbesc, deci voi renunţa la...”; ”vreau un salariu mai mare, deci mă voi mobiliza să...” sau ”vreau un somn mai bun şi armonie în cuplu, deci voi face...”, sunt mesajele motivaţionale repetate mental toată ziua. Înainte de culcare repetaţi-vă de 12 ori ”Nu voi renunţa până nu reuşesc!”.

6. Sâmbtătă – discuţii cu familia şi prietenii. Hormonul oxitocină este eliberat în corpul nostru atunci când simţim afecţiune şi arătăm iubire celor din jur. Este ziua în care trebuie să zâmbim să primim îmbrăţişări, să ne facem timp pentru familie şi prieteni. Este interzis să intrăm în contact cu deprimaţi, leneşi, fatalişti, negativişti şi mohorâţi. 

7. Duminica – ziua răsfăţului. Începeţi ziua cu 10 minute de duş fierbinte, masaj sau saună. Este ziua în care trebuie să vă răsfăţaţi şi să îi asiguraţi creierului endorfinele (produse atunci când ascultăm muzică şi facem ce ne place) şi GABA (acidul y-aminobutiric) care are un efect antistres. Este ziua în care puteţi face ce vreţi, ieşiţi din zona de rutină, iar asta va produce o explozie de adrenalină.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net