7 mistere ale averii lui Dan Diaconescu VIDEO

diaconescu.jpg

Dan Diaconescu condamnat
Dan Diaconescu a fost ridicat miercuri de acasă şi dus la închisoare

Boss-ul OTV are o avere de invidiat, făcută în câţiva ani. Se spune că are vile în Statele Unite, elicoptere, avion, iaht şi numeroase case. Însă, acestea nu apar în declaraţia de avere, iar apropiaţii spun că averea a fost ”gonflată”.

De miercuri, Dan Diaconescu, ”micul mogul” cum îi plăcea să fie numit, a devenit deţinut. Va sta cinci ani şi şase luni după gratii pentru că a şantajat două persoane. A lăsat în urma sa cinci mistere despre averea sa fabuloasă, după cum spune ”gura lumii”.

Câte maşini are Dan Diaconescu?

Fostul boss al OTV a fost ridicat cu cătuşe la mâini din superba sa vilă din cartierul Primăverii. A lăsat la poartă două limuzine foarte cunoscute prin Capitală: un Rolls Royce alb Alaska, în valoare de 385.000 de euro şi un Mercedes SLK, de 70.000 de euro. Pe vremea când OTV era un post de televiziune foarte popular, Dan Diaconescu şi-a mai achiziţionat un Infinity Q45 de 120.000 de euro, un Alfa Romeo şi un Bentley Flying Spur. În declaraţia de avere depusă la Biroul Electoral Central, la alegerile prezidenţiale din 2014, fondatorul PP-DD nu a menţionat nici unul din aceşti bolizi.

S-a căsătorit pe şest?

diaconescu-familie.jpg

Diaconescu, cu partenera şi fetiţa
Foto: Mediafax/Click!

Emilia Bătău şi Dan Diaconescu sunt împreună de aproximativ 19 ani şi au o fetiţă, Dona Milena, în vârstă de 10 ani. Nu se cunoaşte cu certitudine dacă cei doi sunt căsătoriţi. În actele oficiale, jumătate din terenurile şi imobilele declarate de ”micul mogul” sunt ale Luizei Mărgărit, avocat de profesie. Presa a cunoscut-o mai bine pe Emilia Bătău abia în 2010, când Diaconescu a fost reţinut de procurori şi chiar închis pentru patru zile. La proces, iubita lui a plâns non-stop, neputând să îşi ascundă emoţia şi indignarea.

Ce proprietăţi deţine Dan Diaconescu?

proprietati.jpg

Aceasta este vila oficială a familiei, din cartierul bucureştean Primăverii
Foto: Mediafax/Click!

În 2010, procurorii care au cerut arestarea lui Dan Diaconescu au estimat averea acestuia la 34 de milioane de euro. A fost săltat de poliţişti din vila cochetă din cartierul de lux Primăverii,  evaluată de specialişti la 1,5 milioane euro, dar ar mai avea şi un apartament, un bloc în Băneasa, care ar valora 2,7 milioane euro, precum şi o casă de vacanţă în Sinaia, de circa 300.000 euro, şi un apartament la Mamaia, de 600.000 euro.

Totuşi, în ultima sa declaraţie de avere apar “doar” 7 imobile, majoritatea în sectorul 6, din Capitală. Apropiaţii spun că fostul proprietar al OTV ar mai avea alte două proprietăţi în afara ţării, la Cannes şi Miami Beach. Diaconescu ar fi vândut 7 imobile cu un an mai devreme, cu suma totală de 2,4 milioane de euro. Aceştia nu apar oficial.

Are ceasuri de 400.000 de euro?

ceasuri.jpg

Unul dintre ceasurile scumpe
Foto: Mediafax

În 2012, când a candidat pe un loc de deputat, DD a declarat bijuterii de 50.000 euro, iar în 2014, de 400.000 de euro. În acelaşi timp, anul trecut, fostul patron al OTV declara că nu are o para chioară în conturi, dar că este îndatorat la bănci cu credite de 2,750 milioane euro.

Avioane şi elicoptere lipsă

4-act-2-ip-4460-25col-la.jpg

Ambarcaiunea din imagine a stat mult timp în faţa sediului OTV
Foto: Mediafax/Click!

Presa l-a întrebat, iar Dan Diaconescu nu a confirmat, nici infirmat că ar avea un avion Cessna, un iaht de 2,4 milioane de euro acostat la Monte Carlo şi două elicoptere Puma. Însă, apropiaţii spun cu totul altceva. ”Şi-a umflat averea. N-are nici pe departe tot ce spune el. Toate proprietatile, toate masinile de lux sunt luate pe credit, dacă îi suspendă licenţa la OTV pentru şase luni, nu mai are cu ce plăti ratele. N-are nici un elicopter, sunt fabulaţii, şi nici un avion. Iahtul e luat la mâna a doua, cu câteva sute de mii de euro. Şi ăla e tot în leasing”, a povestit un colaborator apropiat lui DD.

Terenuri, fără număr

Colaboratorii lui spun că boss-ul OTV cumpăra terenuri chiar şi în timpul emisiunii ”Dan Diaconescu în direct”, prin sms. A cumpărat suprafeţe întinse când postul de televiziune era popular, iar imobiliarele erau cea mai bună afacere. În ultima declaraţie de avere, a înşirat 11 proprietăţi, dar toate în Capitală, fără cele cumpărate prin judeţele Argeş şi Ilfov.

De unde banii lui Dan Diaconescu? Din publicitate sau şantaj?

bani-pe-masa.jpg

În emisiunile de la OTV se lucra cu “banii pe masă”

”OTV a produs tot timpul bani. Băga 50.000 de euro pe lună şi scotea 100.000. Emisiunile se vindeau cu 250-500 de euro jumătatea de oră. Făcea 6.000-7.000 de euro/zi numai din asta. Publicitatea mergea bine, că a prins boom-ul economic şi dezvoltarea imobiliară. Se adresa clienţilor mici”, a afirmat un fost angajat.

În 2010, când procurorii l-au reţinut pentru patru zile în arest, Dan Diaconescu a spus: ”N-aveam nevoie de 100.000 de euro din şantaj când făceam un milion din publicitate. Am vândut tot timpul emisiuni la preţul a 12 minute de publicitate/oră. Acum e 3.000 de euro ora. Tot timpul am avut venituri duble faţă de costuri.”

 

Loading...

Citește și

  • dan diaconescu condamnat, diaconescu puscarie

    Click! scoate la suprafaţă o serie de detalii inedite despre Dan Diaconescu: cum a câştigat primii bani, care a fost primul său job şi pe ce a cheltuit milioane de euro. Dezvăluiri şi fotografii din copilăria celui care, până nu demult, voia fotoliul de la Cotroceni, dar a ajuns in spatele gratiilor.

  • dan diaconescu parinti

    Părinţii fostului realizator TV, Dan Diaconescu, sunt copleşiţi de durere după ce au aflat că fiul lor a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare pentru şantaj. Mama acestuia plânge încontinuu de la aflarea veştii. În plus, şi oamenii din Caracal, oraşul natal al lui Dan Diaconescu, sunt în stare de şoc. Mulţi cred că povestea cu şantajul i-a fost înscenată fostului candidat la prezidenţiale.

  • dan diaconescu, santaj, inchisoare, otv

    Patronul OTV Dan Diaconescu își va petrece următorii cinci ani și jumătate la închisoare, au decis miercuri judecătorii Curții de Apel București. „Micul mogul”, cum singur s-a intitulat, va fi încarcerat sub acuzația de șantaj la adresa primarului comunei arădene Zărand, Paul Petre Țârdea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1