66 de văcuţe au aterizat din Irlanda!

Ultima actualizare:

    Văcuţele aduse toamna trecută s-au  integrat perfect în România. Au ajuns  la un orfelinat din Oradea şi la familii  nevoiaşe din comuna clujeană Râşca (foto: Sebastian Tătaru)
Văcuţele aduse toamna trecută s-au integrat perfect în România. Au ajuns la un orfelinat din Oradea şi la familii nevoiaşe din comuna clujeană Râşca (foto: Sebastian Tătaru)

Un transport cargo special din Irlanda, cu 66 de văcuţe, a aterizat, ieri, pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara. Deşi trebuiau să fie 70, patru dintre ele au fost lăsate la Dublin pentru că au fătat chiar înainte de plecare.

Acesta este cel de-al doilea transport de văcuţe gestante făcut prin intermediul fundaţiilor Heifer şi Bothar. De această dată, animalele vor fi oferite de mărţişor femeilor din comuna Râşca, judeţul Cluj.

Din aeronavă, văcuţele au fost mânate pe o rampă specială în cele două TIR-uri, care au plecat apoi la Oradea, unde animalele vor fi ţinute, timp de 30 de zile, în carantină.

De abia apoi vor ajunge la noii proprietari. Conform regulilor Heifer, fiecare din cei care au primit vaci trebuie să dăruiască prima femelă născută unei alte persoane.

Irlandezii au trimis în România o încărcătură care a costat câteva sute de mii de euro. O văcuţă costă între 1.500 -1.700 de euro, iar transportul pe cap de junincă a costat 1.100 de euro.

"Prin proiectele concepute de Heifer Romania încercăm să promovăm egalitatea de şanse dintre femeile şi bărbaţii din mediul rural. Femeile sunt cele care au grijă de animalele din gospodărie, aşa că ne-am gândit să le oferim doamnelor aceste văcuţe. Astfel, dăruim un mărţişor viu, o junincă de rasă, care rămâne un cadou de neuitat", a declarat Ovidiu Spînu, director Heifer România.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net