64 de copii s-au îmbolnăvit după ce au mâncat îngheţată

Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au mers la şcoala unde învaţă elevii intoxicaţi, "Ion Creangă" din zona Păcurari, pentru a preleva probe. Ancheta este în plină desfăşurare şi vine după ce în urmă cu câteva zile 64 de elevi ai acestei şcoli au avut tulburări digestive şi au fost nevoiţi să lipsească de la şcoală. Starea a trei dintre aceştia a fost mai gravă ei fiind internaţi în spital.

„Este vorba de 64 de copii care au avut tulburări digestive. Nu se află în stare gravă, mai mult de jumătate se vor întoarce la şcoală. S-au luat probe din alimente şi din apă. În cursul a circa şapte zile vom avea şi rezultatul epidemiologic", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Marius Voicescu, pentru Ziarul de Iaşi.

S-au prelevat mostre şi din laptele şi cornul pe care elevii le primesc prin programul ministerului. Principalele suspiciuni ale reprezentanţilor DSP se îndreaptă însă spre chioşcul din incinta unităţii de învăţământ, acolo de unde toţi elevii care s-au intoxicat au consumat îngheţată. „Câţiva copii s-au simţit rău încă de miercuri, unii au vomitat şi au fost anunţaţi părinţii.

S-a luat decizia ca cei care acuză stări de rău să nu se mai prezinte la ore. Învăţătorii au discutat cu părinţii şi s-a ajuns la această decizie, pentru a fi prudenţi şi pentru ca cei mici să îşi revină", a declarat şi Lucia Câmpeanu, directorul Şcolii „Ion Creangă", potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net