620 de români, repatriați din Franța, Spania și Țările de Jos. Printre ei, studenți și medici

Ultima actualizare:

    foto: arhiva Click!
foto: arhiva Click!

Autoritățile române au anunțat repatrierea a 620 de români care se aflau în Franța, Regatul Spaniei și Regatul Țărilor de Jos. Este vorba despre medici, studenți, membri de familie ai unor cetățeni români, precum și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Persoanele respective au fost aduse în țară cu patru curse aeriene Tarom. Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, afectate de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe a informat luni că, în cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 117 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Amsterdam-București), a 171 cetățeni români din Republica Franceză (pe ruta București-Paris–București) și a 332 cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu sau reședință pentru 39 de cetățeni străini, respectiv câte un cetățean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetățeni ai Republicii Moldova, șase cetățeni spanioli, șase cetățeni olandezi și 17 cetățeni francezi.

Citește și: 

130 de români, repatriați din Emiratele Arabe Unite. Printre ei se află și un caz medical urgent

”Am plecat de frică din Italia!” Românii care s-au întors în țară vor să plece înapoi, pentru că aici nu au din ce trăi

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net