620 de români, repatriați din Franța, Spania și Țările de Jos. Printre ei, studenți și medici

tarom.jpg

avion tarom
foto: arhiva Click!

Autoritățile române au anunțat repatrierea a 620 de români care se aflau în Franța, Regatul Spaniei și Regatul Țărilor de Jos. Este vorba despre medici, studenți, membri de familie ai unor cetățeni români, precum și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Persoanele respective au fost aduse în țară cu patru curse aeriene Tarom. Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, afectate de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19

620 de români, repatriați din Franța, Spania și Țările de Jos. Printre ei, studenți și medici

Ministerul Afacerilor Externe a informat luni că, în cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 117 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Amsterdam-București), a 171 cetățeni români din Republica Franceză (pe ruta București-Paris–București) și a 332 cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu sau reședință pentru 39 de cetățeni străini, respectiv câte un cetățean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetățeni ai Republicii Moldova, șase cetățeni spanioli, șase cetățeni olandezi și 17 cetățeni francezi.

Citește și: 

130 de români, repatriați din Emiratele Arabe Unite. Printre ei se află și un caz medical urgent

”Am plecat de frică din Italia!” Românii care s-au întors în țară vor să plece înapoi, pentru că aici nu au din ce trăi

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1