60.000 de profesori vor fi vaccinați. Cum va fi procedura și când începe imunizarea lor

Ultima actualizare:

    Circa 50.000 de angajați din învățământ au fost deja imunizațiFoto: RO Vaccinare / Facebook
Circa 50.000 de angajați din învățământ au fost deja imunizațiFoto: RO Vaccinare / Facebook

60.000 de angajați din învățământ vor fi vaccinați cu prioritate începând de săptămâna viitoare, au anunțat autoritățile. Este vorba despre personalul auxiliar din creșe și grădinițe, care e în contact direct cu copiii, iar din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, în primă fază se va vaccina personalul didactic.

„Peste 200.000 de angajați și-au declarat disponibilitatea de a se imuniza. Dintre aceștia, 42.000 deja s-au vaccinat, la care se adaugă 8.000 de vaccinați din rândul personalului medical care lucrează în școli. Deci avem 50.000 de vaccinați. Alți 60.000 doresc să se imunizeze în perioada imediat următoare în centrele mobile din toată țara”, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Primii 60.000 de profesori vor fi vaccinați de săptămâna viitoare. Cum va fi procedura

Pentru programare, va trebui ca fiecare Inspectorat Județean și fiecare universitate să trimită cât mai rapid către DSP listele nominale cu doritorii, grupați în funcție de vârstă (sub 55 de ani și peste 55 de ani). „Operațiunea aceasta va dura circa o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute. Spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook.  

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, până vineri, 19 februarie, 809 elevi și 638 de angajați au fost confirmați pozitiv, iar 730 de clase aveau activitatea suspendată. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net