6 ani fără Sergiu Nicolaescu. Cum arată acum văduva marelui regizor

sergiu_nicolaescu_actor_roman.jpg

Sergiu Nicolaescu a realizat 54 de filme, în 51 de ani, vizionate de peste un miliard de spectatori
Sergiu Nicolaescu a realizat 54 de filme, în 51 de ani, vizionate de peste un miliard de spectatori
FOTO: cinemagia.ro

Sergiu Nicolaescu a realizat 54 de filme, în 51 de ani, vizionate de peste un miliard de spectatori. Marele regizor și actor român a murit într-o zi friguroasă, joi, 3 ianuarie 2013, la 82 de ani. A iubit o femeie mai tânără decât el cu 47 de ani, pe care a întâlnit-o în 1996, dar pe care a luat-o de soție abia în 2005. Este vorba despre Dana Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu avea 82 de ani când s-a stins din viață, dar era foarte activ. De aceea, românii au fost șocați când au auzit trista veste și au venit cu miile să-și ia adio. Soția sa, Dana, cu 47 de ani mai tânără, l-a condus pe ultimul drum îmbrăcată într-un mantou alb, iar lumea a huiduit-o și i-au spus ”Văduva albă” pentru gestul pe care mulți nu l-au înțeles atunci. La 6 ani de la moartea regizorului, fotoreporterii Click! au surprins-o pe văduva acestuia prin oraș, la cumpărături, și trebuie să recunoaștem că pare foarte schimbată. În primul rând pentru că nu am mai văzut-o niciodată îmbrăcată sport, fiind recunoscută pentru ținutele ei elegante, rafinate. Dana Nicolaescu a rămas cu întreaga avere, pentru că celebrul cineast nu a avut urmaşi. Adică un milion de euro, însumând 3 case, 2 terenuri şi 13 conturi bancare de 400.000 de euro. Femeia deține o grădiniță privată în zona Piața Gemeni, din București.

img_3749_preview.jpg

Așa arată Dana Nicolaescu acum, fotografiată în luna noiembrie 2018
foto: BLITZ

Sergiu Nicolaescu a făcut 54 de filme

Sergiu Nicolaescu fost cel mai vizionat regizor român și cel mai prolific. A debutat fulminant în 1962, cu o co-producţie monumentală, filmul ”Dacii”. Timp de 51 de ani a realizat 54 de filme, vizionate de peste un miliard de spectatori, din România (130 de milioane), China și Rusia. ”Nea Mărin miliardar”, ”Cu mâinile curate”, ”Mihai Viteazul” sunt doar trei din creațiile de referință din istoria cinematografiei românești.

Marele regizor român a lucrat cu mulți actori din Generația de Aur, care, din păcate, au plecat și ei dintre noi: Amza Pellea, Emanoil Petruț, Jean Constantin, Mircea Albulescu, George Constantin, Gheorghe Dinică.

1/7

Sergiu Nicolaescu, biografie

 • Sergiu Nicolaescu s-a născut pe 13 aprilie 1930 la Târgu-Jiu, în Duminica Floriilor. A fost ambițios, perfectionist și nu renunța la un lucru până nu îl făcea foarte bine. La 5 ani, familia s-a stabilit reședinta la Timișoara.
 • De mic copil i-au placut filmele și își dorea să fie și actor. A făcut ultimele 4 clase de liceu în 2 ani.
 • În 1948, la terminarea liceului, a intrat la trei facultăți: Belle Arte, Politehnica și Școala de Ofițeri de Marină. Lucra pentru Regele Mihai, la Savârșin, iar când acesta a părăsit România, tatăl său a fost arestat. A fost condamnat la 7 ani.
 • În 1954, la doi ani de la absolvirea Politehnicii, i s-a propus un post de director tehnic la un I.A.S de lânga București, devenit mai târziu Gospodăria partidului. Intâmplarea a făcut să întâlnească un coleg din Politehnică, repartizat în Cinematografie și astfel ajunge să aibă legătură cu acest domeniu.
 • În 1962, joacă în ”Memoria Trandafirului”. Succesul acestui film a fost neașteptat și s-a difuzat la Paris, de Crăciun, timp de 10 ani.
 • În 1967, are loc premiera pariziană a filmului ”Dacii”, era coproducție francezo-română.
 • În 1968, a lucrat în calitate de regizor cu Orson Welles, Laurence Harvey și alți mari actori americani și europeni, chiar la București la filmul ”Bătălia pentru Roma”.
 • A urmat o lungă listă de filme de referință pentru cinematografia românească.
 • dana-nicolaescu-sotie-sergiu-nicolaescu.jpg

  dana nicolaescu
  Dana Nicolaescu, ieșind de la crematoriul uman Vitan-Bârzeşti, acolo unde a fost incinerat soțul ei
  foto: Click!
 • De ce s-a îmbrăcat Dana Nicolaescu în alb la înmormântare

Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, a dezlegat misterul paltonului purtat de soţia maestrului, la ceremonia de incinerare. "N-aţi văzut că era mare la mâneci? Era paltonul fratelui meu. A fost dorinţa lui, ca Dana să nu vină îmbrăcată în negru la înmormântarea lui. Prin urmare, ea a îmbrăcat un palton al fratelui meu, ca să-l simtă mai aproape de ea. Aşa fost şi la înmormântarea mamei mele. Nu m-a lăsat să vin îmbrăcată în negru la înmormântarea ei", a precizat atunci Iolanda Nicolaescu la Antena 3. Sora lui Sergiu Nicolaescu s-a stins din viață în iulie 2017.

img_3744_preview.jpg

dana nicolaescu
Dana Nicolaescu, îmbrăcată sport
foto: BLITZ
Loading...

Citește și

 • Scandal de proporţii la Târgu Jiu de când s-a auzit că văduva lui Sergiu Nicolaescu intenţionează să vândă cavoul în care sunt îngropaţi socrii ei, Pantelimon şi Sevasta Nicolaescu. Reprezentanţii primăriei s-au sesizat şi au luat atitudine. “Nu vinde nimic pentru că aparţinătorul de drept este nepotul haiducului Iancu Jianu care a donat toată averea primăriei”.

 • Nu există român să nu îl ştie pe Sergiu Nicolaescu. Totuşi, joi, 13 aprilie, când ar fi împlinit 87 de ani, puțini oameni şi-au amintit de celebrul regizor, decedat în ianuarie 2013. Au venit la troiţa de la studiourile Buftea doar cinci vechi prieteni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1