53.000 kg de carne de pui infestată cu bacterii

Ultima actualizare:

În fiecare zi aflăm că, fără voia noastră, am mâncat alimente periculoase pentru sănătate, ba chiar am dat şi copiiilor. Ieri, veterinarii au găsit la o fermă de pui păsări bolnave cu Salmonella, care se transmite la om şi provoacă de la toxiinfecţii, până la febră tifoidă. Mai întâi, se instalează starea de greaţă, apar apoi dureri atroce abdominale, diaree şi vomă.

Imaginaţi-vă ce efecte are asupra unui copil, a unui vârstnic sau a unui bolnav care ţine regim! O astfel de boală poate să îl doboare. "Inspectorii ANSVSA au descoperit la o fermă de pui de carne, un efectiv de 37.000 de păsări, contaminat cu Salmonella enteritidis. Imediat, inspectorii sanitari veterinari au dispus sacrificarea întregului efectiv, şi carnea rezultată, în cantitate de 53 de tone, a fost distrusă. În ferma respectivă s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, ulterior urmând a fi recoltate probe pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei. Repopularea cu păsări se va face numai în momentul în care analizele de laborator vor arăta că nu mai există pericol de contaminare", ne-a informat ANSVSA.

DOLJ- Brânză cancerigenă în magazine

Medicii veterinari din toată ţara sunt în alertă după ce zeci de kilograme de brânză cu aflatoxină au fost descoperite în magazinele din sudul ţării. Procesatorii de lapte din toate judeţele sunt acum verificaţi, după ce în magazine din judeţele Gorj şi Dolj au fost găsite la comercializare brânzeturi făcute din lapte infestat cu aflatoxină, informează ANSVSA. Această ciupercă, aflatoxina, este cancerigenă şi atacă în special ficatul. Sursa de infestare este un procesator din judeţul Dolj care comercializă produse şi în judeţul Gorj.

BUCUREŞTI- Laptele din şcoli a fost retras

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că au fost depistate loturi de lapte cu aflatoxină, în total 13.855 de litri. Imediat, din şcolile din sectorul 2 au fost retrase toate dozele de lapte care urmau să fie distribuite elevilor şi preşcolarilor. Demnitarul nu a dorit să facă publice cantitatea de lapte infestată şi nici zona în care a fost descoperită. Patronul firmei incriminate de primarul sectorului 2, Niculai Onţanu, a respins ieri acuzaţiile.

Florin Herbai, a declarat că firma sa cumpără lapte de la două ferme din Ungaria şi de la alte 14 din Timiş şi Arad şi îl procesează, precizând că produsele nu conţin aflatoxină peste norma legală, potrivit Mediafax. În lipsa informaţiilor de la autorităţi, habar nu avem dacă mâncăm lapte sănătos sau contaminat cu tot felul de ciuperci sau bacterii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net