51 de medicamente pentru boli grave se eliberează direct de specialiști, de la 1 martie

doctor.jpg

medicamente boli grave prescriere specialist
Medicul va trebui să completeze un formular special pentru medicamente

Simplificare de proceduri pentru pacienții care suferă de boli grave, precum cancer, poliartrită, ADHD, psoriazis sau leucemie! Începând cu 1 martie, 51 de medicamente scumpe, care înainte se acordau cu viza comisiilor de experţi ale CNAS, vor putea fi prescrise direct de către medicii specialiști.

De la 1 martie, a intrat în vigoare Ordinul 141/2017 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) care prevede că medicii speciliști vor putea prescrie direct asiguraților 51 de medicamente scumpe, care, până acum, trebuiau aprobate de comisii. Mai întâi însă, medicii vor trebui să completeze formularele specifice de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicaţia respectivă.

Apoi, formularele vor fi transmise prin mijloace electronice către casele de asigurări de sănătate cu care aceştia sunt în relaţii contractuale, urmând ca, în termen scurt, transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

Întreaga responsabilitate pentru prescrierea medicamentelor menţionate, precum şi pentru corectitudinea completării formularelor, va reveni medicilor prescriptori.

„Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezintă o modalitate rapidă de verificare a încadrării pacientului în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. Totodată, ele vor fi şi un instrument de control al evoluţiei costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS”, a declarat preşedintele CNAS Radu Gheorghe Ţibichi.

Pentru mai multe informații puteți consulta Ordinul 141/2017 pe site-ul CNAS, www.cnas.ro.

De asemenea, Click! vă prezintă mai jos lista cu substanțele active care fac obiectul acestui ordin.

lista_1.jpg

medicamente boli grave prescriere specialist
Lista substanțelor active (1) curpinse în Ordinul 141/2017

lista_2.jpg

medicamente boli grave prescriere specialist
Lista substanțelor active (2) curpinse în Ordinul 141/2017
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1