500 de lei de la stat, pentru un televizor nou

Ultima actualizare:

Veşti bune de la Ministerul Mediului. În luna iunie va începe Programul ”Rabla pentru electrocasnice 2019”. Pe lângă rigidere şi aparate de aer condiţionat, se vor putea schimba televizoarele vechi şi maşinile de spălat vase.

În luna iunie va începe  Programul ”Rabla pentru electrocasnice” prin care se oferă stimulente financiare în valoare totală de 40 milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi cu consum redus de energie. 

Ce aparate electrocasnice se pot cumpăra cu bani de la stat

Finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat; televizoare; maşini de spălat vase.

Valoarea voucherelor pentru aparatele electrocasnice noi:

  • 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
  • 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficienţa energetică A+++.
  • 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A;
  • 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+.

Cum te înscrii

Înscrierea la ”Rabla pentru electrocasnice” va începe în luna iunie, informează Ministerul Mediului.

  • Pentru a beneficia de finanţare, cetăţenii doritori trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe website-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, la adresa afm.ro,  şi să urmeze paşii de înscriere în program.
  • Ulterior, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. Suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.
  • Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1.
  • Cetăţenii pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. La momentul predării echipamentului nou-achiziţionat, comerciantul va ridica echipamentul vechi, cedat în schimbul voucherului de finanţare.
  • Comercianţii care doresc să participe în Program şi care îndeplinesc criteriile incluse în ghid se pot înscrie prin depunerea dosarului de validare electronică, după publicarea Ordinului de ministru şi demararea sesiunii de înscriere în vederea validării comercianţilor.

Graţiela Gavrilescu: «Sunt de două ori mai mulţi bani»

În 2019, vor putea schimba aparatura electrocasnică veche mai multe persoane decât anul trecut.

”Aşa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediţii a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediţiei din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare”, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net