5 sfaturi în sezonul rece ca să nu îți fie frig

frig-fata-caciula-fular-rece.jpg

frig-fata-caciula-fular-rece
Organismul resimte adesea frigul indiferent cât de gros te-ai îmbrăcat
FOTO: Click!
Citeste tot despre: 

Ştiai că nu doar hainele te protejează de răcoare, ci şi alimentaţia sănătoasă şi expunerea frecventă la soare? Ca să poţi să fii la modă şi în sezonul rece, fără să stai zgribulită, e necesar să urmeză 5 sfaturi în sezonul rece ca să nu îți fie frig.

Organismul resimte frigul indiferent cât de gros te-ai îmbrăcat. Sunt câteva reguli simple pe care să le urmezi și nu ai să mai simți frigul.

5 sfaturi în sezonul rece ca să nu îți fie frig

A venit iarna, iar temperaturile au coborât în picaj. Toată lumea a scos hainele groase din șifonier, în speranța că vor ține de cald. Se poate scăpa de frig și prin alte metode.

Alimentaţie sănătoasă

Nu este un lucru rău să ții o dietă pentru siluetă, însă doar o alimentaţie echilibrată te va ajută să lupţi mai uşor cu temperaturile scăzute. Corpul tău va avea nevoie de mai multe ore pentru a digera paştele, pâinea integrală şi orezul. Această ii va permite să producă energie şi căldură pentru a lupta împotriva frigului.

Odihnă

Un organism odihnit este mai eficient în a lupta împotriva atacurilor microbilor, bacteriilor şi viruşilor. Respectă un orar sănătos de somn şi ai grijă să nu ai peste 22 de grade în casă pe timpul nopţii.

Expunerea la soare

Deoarece nivelul serotoninei din creier scade în timpul iernii, expunerea regulată la lumina solară poate creşte în mod natural nivelul acesteia din corpul tău ajutându-te să fii mai activ.

Bea băuturi calde

În perioadele cu temperaturi scăzute hidratarea organismului este mai importantă chiar decât vara. Consumul de băuturi calde are meritul de a încălzi corpul, iar zahărul adăugat aduce energie. Evită consumul de alcool sau cafea şi bea mai multe ceaiuri îndulcite cu miere.

Evită băile sau duşurile fierbinţi

Duşurile sau băile fierbinţi nu sunt o soluţie bună pentru a te proteja de frig. Acestea pot distruge stratul protector al pielii şi pot provoca deshidratarea şi uscarea pielii. Protejează-ţi tenul şi pielea întregului corp de agresiunea frigului cu creme grase aplicate din abundenţă. (Sursa: clickpentrufemei.ro)

Citește și:

Cum este vremea în luna decembrie în România. Recorduri de temperatură

Fenomene meteo de toamnă-iarnă. Ce sunt și când apar bruma, chiciura, poleiul

Loading...

Citește și

  • Primăvara și toamna apare un fenomen meteo banal, ceața, care face probleme în special șoferilor

    Primăvara și toamna apare un fenomen meteo banal, ceața, care face probleme în special șoferilor. Ce este ceaţa și de ce apare?

  • Ceaţa este un fenomen meteo care apare frecvent toamna şi reduce vizibilitatea în trafic. De aceea, este important ca şoferii să conducă cu atenţie şi să se informeze înainte de a pleca la drum. Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmaţi ca să nu aveţi probleme!

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1