5 sfaturi cum să scapi de insomnii pe timp de caniculă

shutterstochhk_1971963044_copy.jpg

Nopţile din timpul arşiţei, veritabile coşmaruri pentru insomniaci

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Vara vine la pachet cu problemele ei specifice! Şi când mercurul din termometre rămâne blocat la peste 30 de grade Celsius, nici Moş Ene nu mai vine aşa de uşor pe la gene. Însă iată ce ne recomandă specialiştii britanici experţi în tehnici de somn.

Iată cinci sfaturi să dormi bine pe timp de caniculă şi să scapi de insomnii, puse la punct după mai mulţi ani de cercetări în domeniu, la care au participat peste 100.000 de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 18 şi 70+ de ani. Experţii britanici în tehnici de somn au elaborat un plan eficient de combatere a insomniilor de vară. 

Cubul de gheaţă de la încheieturi

Ei recomandă răcorirea cu un cub de gheaţă în zona încheieturilor (glezne, genunchi, gât, subraţ, inghinali, cot şi palmă) înainte cu 15 minute de a încerca să aţipiţi. 

Masajul în talpă

Masajul în talpă în zona degetelor, monturilor în scobitura tălpii şi în lateralul tendonului lui Ahile cu o cremă răcoritoare pe bază de camfor şi mentă asigură un somn adânc şi odihnitor. 

Şosete pentru reglarea temperaturii

Pentru o circulaţie periferică mai bună şi o răcorire eficientă a corpului pe timpul nopţii este important să purtaţi şosete. Ideal ar fi ca acestea să fie răcorite înainte înainte de a le încălţa timp de 20 de minute în congelator. 

Respiraţie 4-7-8

Tehnica de respiraţie inspirată din yoga îi ajută pe mulţi insomniaci să adoarmă în mai puţin de 20 de minute. Inspiraţi timp de 4 secunde, ţineţi aerul în plămâni cât număraţi până la 7 şi expiraţi timp de 8 secunde. Repetaţi de 10-15 ori această tehnică şi veţi dormi ca un prunc. 

Sucul de cireşe

Sucul de cireşe este cel mai bun calmant pe timpul nopţii. Cercetătorii britanici au descoperit că voluntarii care au băut cu o oră înainte de culcare un pahar de 250 ml de suc de cireşe au dormit cu 84 de minute mai mult decât cei care nu au consumat licoarea înainte de culcare. Sucul conţine procianină şi antocianină care produc melatonină şi triptofan, hormoni care stimulează somnul. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul