5 ani fără Sergiu Nicolaescu, regizorul care a adunat un miliard de spectatori

1_sergiu.jpg

sergiu nicolaescu comisarul moldovan
Sergiu Nicolaescu a regizat 54 de filme, dar a și jucat în multe dintre acestea. Personajul comisarului Moldovan a fost îndrăgit de public

Sergiu Nicolaescu avea 82 de ani când s-a stins din viață, dar era foarte activ. De aceea, românii au fost șocați când au auzit trista veste și au venit cu cu miile să-și ia adio. Soția sa, Dana, l-a condus pe ultimul drum îmbrăcată într-un mantou alb, iar lumea a huiduit-o și i-au spus ”Văduva albă”.

A fost cel mai vizionat regizor român și cel mai prolific. Sergiu Nicolaescu a debutat fulminant în 1962, cu o co-producţie monumentală, filmul ”Dacii”. Timp de 51 de ani a realizat 54 de filme, vizionate de peste un miliard de spectatori, din România (130 de milioane), China și Rusia. ”Nea Mărin miliardar”, ”Cu mâinile curate”, ”Mihai Viteazul” sunt doar trei din creațiile de referință din istoria cinematografiei românești.

Marele regizor a fost o prezență activă în Revoluția din 1989 și în Parlamentul României, din 1990, unde  a avut cinci mandate.

A plecat dintre noi pe data de 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Românii l-au regretat și au vrut să îl conducă pe ultimul drum. Însă, Dana Nicolaescu i-a șocat cu deciziile luate. În ziua când toată lumea aștepta ca Sergiu Nicolaescu să fie îngropat, soția regizorului a apărut îmbrăcată într-un mantou larg și lung, deschis la culoare. Imediat, oamenii i-au spus ”Văduva albă” și au apărut o mulțime de comentarii.

vaduva_alba.jpg

sergiu nicolaescu vaduva alba
Dana Nicolaescu a șocat opinia publică: în loc de doliu, a purtat un mantou alb, larg și lung
FOTO: Click!

Mulţi aveau lacrimi în ochi sau au plâns în hohote, în momentul în care sicriul a fost adus la Crematoriul Vitan-Bârzeşti. Garda de Onoare ”Mihai Viteazul” îl aştepta în faţa scărilor principale, rudele au intrat tot pe acolo, dar sicriul a intrat
pe uşa din spate.

Sicriul cu celebrul regizor  a fost incinerat. Timp de două ore, la o temperatură de
aproape 1.000 de grade, coşciugul şi Sergiu Nicolaescu au fost topite de-a
valma.

Scandaluri după moartea regizorului

La scrut timp după decesul lui Sergiu Nicolaescu, sora acestuia, Iolanda Nicolaescu (decedată în iulie 2017) a atacat în instanţă testamentul fratelui ei, care ar fi decis să lase toată averea soţiei. Iolanda a refuzat să creadă că fratele ei a luat acastă decizie, şi chiar a acuzat faptul că semnătura de pe testament ar fi fost una falsă. Averea lui Sergiu Nicolaescu era consistentă: terenuri, conturi, o casă pe litoralul românesc şi trei apartamente, plus drepturile de autor pentru filmele sale.

La un an după deces, Dana Nicolaescu a decis să înhumeze urna cu cenușa soțului ei în Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1