5 ani fără Marioara Murărescu. Realizatoarea ”Tezaurului folcloric” a murit de cancer la sân

Ultima actualizare:

    Îndrăgita realizatoare Marioara Murărescu s-a stins din viaţă, la 66 de ani, pe 30 ianuarie 2014foto: TVR
Îndrăgita realizatoare Marioara Murărescu s-a stins din viaţă, la 66 de ani, pe 30 ianuarie 2014foto: TVR

Îndrăgita realizatoare Marioara Murărescu s-a stins din viaţă, la 66 de ani, pe 30 ianuarie 2014. A luptat cât a putut cu cancerul, dar teribila maladie a învins-o. Fiul ei, Petre, a povestit că mama lui a ştiut că va muri cu mult înainte: a visat că se afla pe fundul unei fântâni cu apă murdară, din care se zbătea să iasă.

Îndrăgita realizatoare Marioara Murărescu ne-a umplut viețile de bucurie. Emisiunea  ”Tezaur folcloric” atrăgea românii în fața micilor ecrane. Zeci de vedete și-au început cariera cu Marioara Murărescu. Aceasta avea talentul excepțional de a intui talentul într-un tânăr debutant.

Medicii nu i-au spus Marioarei Murărescu cât de gravă este boala, dar ea a fost conştientă că nu mai exista salvare. Probabil, de aceea, la un moment dat renunţase să mai lupte cu necruţătoarea maladie. A suferit două intervenţii chirurgicale la sâni şi mai multe şedinţe de chemoterapie, dar boala i-a recidivat la tiroidă. În noiembrie 2012, realizatoarea emisiunii "Tezaur folcloric" de la TVR declara că nu mai are motivaţia să lupte cu boala, fiind hotărâtă să se bucure de familia ei. Din cauza bolii a trebuit să se pensioneze. A fost internată la Spitalul Elias din Bucureşti, apoi a fost transferată la Cluj, unde a fost operată la coloană. A revenit în Capitală şi a stat luni de zile internată, medicii pierzând speranţa de a o putea salva.

Marioara Murărescu, biografia

Realizatoarea s-a născut pe 1 octombrie 1947, la Câmpulung Muscel. A prezentat și realizat ani de zile la TVR celebra emisiune "Tezaur folcoric, unde au devenit cunoscuți numeroși interpreți de gen. Marioara Murărescu a absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, în 1972. În 1971 şi-a început cariera la radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR, ca realizator de emisiuni folclorice.

Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii. De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova, la Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima casetă video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").

Marioara Murărescu a avut mai multe vise care i-au prevestit sfârşitul. Realizatoarea de emisiuni folcloric de la TVR, diagnosticată de ani de zile cu cancer la sân şi la coloană, a simţit că i se apropie moartea.

Conform apropiaţilor, Marioara Murărescu a avut mai multe vise ciudate în ultima perioadă. Unul dintre ele a fost atunci când s-a visat că se afla pe fundul unei fântâni cu apă murdară, din care se zbătea să iasă. Aceasta le-a mai povestit apropiaţilor că a visat copii şi găini cotcodăcind.  Cel mai des coşmar era că se vedea în întuneric, cu broaşte şi şerpi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net