40 de lei, cel mai ieftin brad de Crăciun

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Chiar dacă mai avem de aşteptat o lună până la sărbători, marile lanţuri comerciale au scos la vânzare primii brazi de Crăciun. Naturali, artificiali sau plantaţi în ghiveci, brazii din acest an se vând la preţuri de criză. Cei mai ieftini sunt cei în ghiveci, iar cei mai scumpi sunt cei artificiali. Iată unde îi găseşti şi câţi bani trebuie să scoţi din buzunare.

Deşi încă nu se vând ca pâinea caldă, brazii de Crăciun sunt cumpăraţi zilnic de către cei care doresc să scoată mai puţini bani din portofel. Asta, pentru că în preajma sărbătorilor preţul pomilor de Crăciun va creşte semnificativ, mai ales al celor care se vor vinde în pieţe.

Preţurile, între 40 şi 400 de lei

Dacă vrei să cumperi de pe acum, pentru un brad în ghiveci va trebui să plăteşti 48 de lei la Praktiker şi 50 de lei la Bricostore. În schimb, un brad natural te costă la Hornbach 90 de lei, iar la Bricostore doar 80 de lei, indiferent de înălţimea sa.

Pentru un brad cu tot cu suport dar şi cu tulpina şlefuită, la Hornbach vei mai scoate câte cinci lei din portofel. Brazii artificiali sunt mai scumpi şi se vând în toate hypermarket-urile.

Dar, cine nu are mari pretenţii, poate găsi şi modele ieftine. Preţul diferă în funcţie de înălţime, de numărul de ramuri şi de culoare. Pentru cei albi va trebui să plăteşti mai mult. În funcţie de posibilităţi, vei da între 39 de lei pentru un brad de mici dimensiuni şi câteva sute pentru unul înalt de aproape 2 metri.

«Ne aşteptăm la vânzări-record»Petre Dumitru, Magazin Hornbach

La noi au venit deja primii cumpărători, iar până acum am vândut aproape 20 de brazi. I-am adus din Olanda şi deocamdată avem pe stoc 1000 de bucăţi.

Probabil îşi vor păstra brazii pe balcon, la rece, sau în curte, cine are casă pe pământ. Pe sezon ne aşteptăm la vânzări de peste 9000 de brazi", ne-a spus Petre Dumitru, şeful de raion de la Hornbach.

Cum îngrijim un brad în ghiveci?

Vrei să cumperi un brad în ghiveci? Trebuie să ştii cum să-l îngrijeşti ca să nu se usuce. În primul rând, bradul trebuie udat.

Toarnă apă în jurul tulpinii până când pământul devine umed până la rădăcină şi pulverizeză din când în când apă pe frunze.

Bradul nu se ţine la căldură. Este indicat să-l ţii pe balcon până la sărbători sau chiar afară. Dacă vrei să-l plantezi, poţi alege grădina din faţa blocului. Atenţie! Bradul se plantează primăvara într-un loc cât mai umbrit.

Brazi în ghiveci

PraKtiker

Brad în ghiveci :96-120 cm - 47,99 lei

Bricostore

Brad în ghiveci 80-110 cm - 49,99 lei

Dedeman

Brad în ghiveci 100-125 cm - 71 lei

Brazi artificiali

Carrefour: 1,5 m - 59,90 lei; 1,8 m - 219 lei

Dedeman :1,5 m - 39 lei

Praktiker: 1,8 m - 74,99 lei

OBI: 1,8m - 99,99 lei

Real : 2m - 149 lei

BricoStore: 1,5 m - 54,99 lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net