4 minori au evadat dintr-un centru de plasament declarat focar de Covid-19

Ultima actualizare:

    Poliția a publicat fotografiile și semnalmentele celor 4 minori dispăruți
Poliția a publicat fotografiile și semnalmentele celor 4 minori dispăruți

Patru adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani (trei băieți și o fată) sunt căutați de polițiști după ce duminică seara au fugit din Centrul de copii cu dizabilități „Sancta Maria” din Piatra-Neamț, unde erau instituționalizați. Aici, la începutul lunii, 6 salariați și 13 minori au fost diagnosticați cu Covid-19.

Centrul beneficiază de pază doar pe timpul zilei, astfel încât tinerii fug noaptea. „Poliţiştii au stabilit faptul că minorii părăsesc în mod frecvent Centrul 'Sancta Maria' din Piatra-Neamţ fără acordul personalului de supraveghere. Poliţiştii au efectuat verificări atât pe raza municipiului Piatra-Neamţ, cât şi la persoanele şi în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceştia, însă nu au fost identificaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, citat de Agerpres.

Cei trei băieți mai fugiseră din centru de câteva ori și în martie, de frica autoizolării. „S-au făcut toate procedurile pentru a se găsi soluții astfel încât acești copii care pleacă fără bilet de voie sau care nu respectă izolarea să fie la rândul lor izolați. S-a găsit o cameră specială într-un anumit pavilion în care intră în contact cu cât mai puțini copii, iar cei cu dizabilități severe, care sunt mai expuși, au fost mutați în pavilioane diferite”, declarare pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț, Magda Vasilache, după un episod de fugă al copiilor.

Ca și în dățile trecute, poliția a publicat acum fotografiile celor patru minori și solicită sprijinul populației pentru a-i găsi.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net