3.000 de lei, leafa unui bucureştean de rând

Ultima actualizare:

    În Teleorman,  Ialomiţa, Brăila,  Harghita, Covasna,  Bistriţa-Năsăud,  Vâlcea, Giurgiu,  Maramureş,  Vaslui,  Vrancea,  Sălaj şi   Caraş-Severin  sunt cele mai  mici lefuri
În Teleorman, Ialomiţa, Brăila, Harghita, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Giurgiu, Maramureş, Vaslui, Vrancea, Sălaj şi Caraş-Severin sunt cele mai mici lefuri

Diferenţă mare între salarii! Cine are norocul să lucreze în Capitală are o leafă medie de peste 3.000 de lei. La polul opus se află Teleormanul, unde oamenii plătiţi decent ajung la 1.720 de lei.

După muncă şi răsplată. Aşa spune o vorbă din bătrâni, care nu este valabilă şi în practică. Salariile diferă de la o zonă la alta. O arată ultimul buletin informativ al Institutului Naţional de Statistică. Salariul mediu din Bucureşti a depăşit pentru prima dată 3.000 de lei, bani în mână, creştere datorată primelor de Crăciun, şi este cel mai mare din ţară. 

Cel mai prost stau teleormănenii

”Ar trebui ca în oraşele mari să avem salarii medii de peste 4.500 de lei net pe lună”, a explicat, pentru Ziarul Financiar, Andrei Caramitru, de la Boston Consulting Group. Cu un astfel de salariu mediu, mulţi ar ajunge la peste 6.000 de lei, iar în câmpul muncii s-ar intra cu 2.700 de lei. 

La polul opus se află Teleormanul, unde angajaţii câştigă, în medie, câte 1.720 de lei net pe lună, sumă aflată sub media pe ţară, care este de 2.363 de lei. Angajatorii din Olt sunt campionii creşterilor salariale în ultimul an, care au fost de 28%. 

Din regiunea Moldovei, doar Iaşiul şi Galaţiul se află în top 10 judeţe cu cele mai mari salarii. Totodată, doar în şase judeţe lefurile depăşesc media la nivel naţional. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net