300 de vedete și politicieni, notificați de ANAF. Iată cine sunt!

Ultima actualizare:

    Foscul a trimis notificări la sportivi, politicieni, vedete, cântăreți și oameni de afaceri
Foscul a trimis notificări la sportivi, politicieni, vedete, cântăreți și oameni de afaceri

Vedete, oameni de afaceri şi politicieni se află pe lista persoanelor cărora ANAF le verifică averile încă de anul trecut. Acum, le-au trimis și notificări, pentru ca acestea să vină la Fisc și să dea explicații, în cazul în care au fost depistate neconcordanțe între veniturile declarate și încasările reale.

Averile controlate de Fisc sunt cele obținute de bogătași în perioada 2011-2013. Pe listă se află sportivi, cântăreți de muzică populară, vedete, dar și oameni de afaceri.

Un mare boxer, cântăreți și vedete

Potrivit profit.ro, vorbim despre unul dintre cei mai importanți boxeri ai României, două vedete, dintre care una cu un onorariu extrem de ridicat, prezente în numeroase show-uri TV, doi interpreți de muzică populară din județul Mehedinți, respectiv din județul Cluj, soția unui cântăreț de manele din Ilfov, pe numele căreia respectiva persoană și-a trecut mare parte din avere, precum și impresarul unora dintre cele mai cunoscute vedete.

Toți dețin mai multe imobile, terenuri, mașini de lux și depozite bancare în euro și lei. Totodată, ar mai fi verificați și deținătorul unui centru comercial din Cluj-Napoca, trei oameni de afaceri din sud-estul țării implicați în producția alcoolului, trei hotelieri din Călărași, Brașov și Târgu Mureș, ca și proprietarii unor rețele importante de clinici medicale și farmacii.

Vizați de inspectorii ANAF ar mai fi fondatorul unui lanț vechi și foarte cunoscut de restaurante, dar și un trader privat de top din energie, precum și un om de afaceri din industria aurului. Într-un județ din nordul țării, Fiscul verifică veniturile unui mare dezvoltator imobiliar, cu o avere de zeci de milioane de euro.

Copiilor afaceriștilor, în vizorul inspectorilor

Totodată, Fiscul sunt cu ochii și pe copiii unor oameni de afaceri de succes din domeniul industriei de alcool, pieței alimentare, medicale sau ai unor foști demnitari.

Unii dintre acești oameni de afaceri au fost condamnați pentru fapte de corupție.

Un întreprinzător care și-a asumat finanțarea unei echipe de fotbal din liga a 3-a este la rândul său verificat de Fisc.

Mari investitori, pe lista ”neagră”

Notificări au mai primit și oameni de afaceri care au investit în parcuri solare sau marmură și granit în Brașov, în materiale de construcție din lemn în Harghita, în produse lactate în Argeș, în electricitate în Baia Mare, în energie eoliană în Constanța, în operațiuni piscicole în Tulcea, în produse din carne în Bacău, în operațiuni de construcții în Suceava.

Politicieni de la PNL și PDL

În dreptul politicienilor apar un fost prim-vicepreședinte al unei organizații locale PDL, un fost consilier local și vicepreședinte de organizație locală a PNL, un consilier local din Constanța și un altul din Urziceni, un consul onorific al României în Africa, dar și rudele unui fost șef de agenție guvernamentală, agenție care a declanșat mari scandaluri pe scena politică.

În cadrul verificărilor, ANAF solicită extrase de cont de la bănci, date privind proprietățile imobiliare de la Oficiul de Cadastru, contracte de la notari privind bunuri, valori sau tranzacții, precum și date de la direcțiile de impozite și taxe locale, direcția de înmatriculări vehicule, registrul naval și cel aeronautic, dar și de la persoanele fizice și firmele care au avut relații economice sau juridice cu cei verificați.

Acțiunea de verificare a 313 persoane fizice cu venituri mari, care reprezintă un risc fiscal, a început anul trecut.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net