2.500 de lei pentru părinții care stau acasă cu copiii aflați în online

Ultima actualizare:

    Părinții cu venituri mari sunt dezavantajați deoarece suma maximă pe care o pot primi este de 2.500 de lei
Părinții cu venituri mari sunt dezavantajați deoarece suma maximă pe care o pot primi este de 2.500 de lei

Indemnizația și concediul de la stat pentru părinții care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii aflați în școala online vor fi analizate în ședința de Guvern de miercuri. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, declara zilele trecute că părinții vor primi 75% din venitul mediu brut că condiția să nu fie în telemuncă.

În ședința de Guvern de azi se va prezenta „în primă lectură” Ordonanța de urgență prin care se reia sprijinul pentru părinții nevoiți să stea acasă cu copiii ce desfășoară cursuri online.„ Este aceeași formulă ca în perioada stării de urgență: 75% din venitul mediu brut, dar nu mai mult de 2.500 de lei, cu condiția ca părinții să nu fie în telemuncă”, a spus Raluca Turcan săptămâna trecută. 

Florin Cîțu: „Măsurile există, sunt cele de anul trecut”

Declarația ministrului muncii vine după ce premierul Florin Cîțu a anunțat și el că „dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar elevii ar trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reveni cu această măsură pe perioada în care părinții ar trebui să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe motiv de COVID. Măsurile există, le-am folosit și anul trecut, le folosim și anul acesta, resurse bugetare există”. 

Măsura prin care se acordau zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică erau suspendate, a fost valabilă doar până la data de 30 iunie 2021, scrie edupedu.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net