25 mai, ultima zi în care se poate redirecţiona 2% din impozitul pe venit

Ultima actualizare:

    Puteți redirecționa 2% din impozitul pe venit unor asociații care ajută persoane cu nevoi speciale sau bolnave
Puteți redirecționa 2% din impozitul pe venit unor asociații care ajută persoane cu nevoi speciale sau bolnave

Mai puteți ajuta o organizație nonprofit până astăzi, 25 mai, prin redirecționarea unui procent de 2% din impozit datorat statului către aceasta. Puteți alege o asociație care se ocupă de persoane cu nevoi speciale, care sprijină persoanele bolnave sau animăluțele.

Redirecţionarea unui procent de 2% din impozit datorat statului este un mecanism prin care persoanele fizice pot ajuta organizaţiile nonprofit sau parohiile. Mai exact, sumele de bani redirecţionate vor fi folosite pentru finanţarea activităţilor acestor organizaţii. Termenul limită este 25 mai.

Categoriile de venituri din care se pot redirecţiona cei 2% sau 3,5% de către persoanele fizice sunt următoarele: salarii chirii pensii drepturi de proprietate intelectuală dividende alte venituri impozabile: venituri din activităţi sportive, PFA-uri, etc.

Singura condiţie este ca în anul anterior să fi realizat venituri impozabile în România. Persoanele care au fost în concediu pentru îngrijirea copilului în anul precedent nu pot redirecţiona 2% din impozit.

Ce sume de bani pot fi redirecționate

Iată sumele de bani care pot fi direcţionate de către contribuabili către alţi beneficiari: cota de 2% poate fi direcţionată către entităţile nonprofit care sunt înfiinţate şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult (inclusiv parohii) cota de 3,5% poate fi direcţionată pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

Opţiunea pentru redirecţionarea cotei de 2% sau 3,5% trebuie exercitată în scris, pentru toate tipurile de venituri enunţate mai sus, şi trebuie declarată la plătitorul de venituri. După declararea opţiunii, această rămâne valabilă pentru 2 ani.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net